Τεράστια ανάσα για χιλιάδες Έλληνες! Ποιοι θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στον λογαριασμό σας!

Σας αφορά! Δείτε πώς θα τα πάρετε...

Τεράστια ανάσα για χιλιάδες Έλληνες! Ποιοι θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στον λογαριασμό σας!

Τεράστια ανάσα θα λάβουν χιλιάδες Έλληνες σε μορφή.... χρημάτων! Ποιοι θα βρείτε ξαφνικά ένα μεγάλο ποσό στον λογαριασμό σας;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί στους δικαιούχους το επίδομα ενοικίου εφόσον οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν εντός του Απριλίου.


Στόχος είναι η πληρωμή να γίνεται κάθε μήνα κοντά στις 22 κάθε μήνα. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Το επίδομα στέγασης και γενικότερα όλα τα προνοιακά επιδόματα σε άτομα με αναπηρία δε θα προσμετρούνται στο εισόδημα, όσον αφορά τα κριτήρια για τη χορήγηση του ΚΕΑ, του επιδόματος τέκνων και άλλων προνοιακών παροχών.

undefined

Σχετικά με το επίδομα ενοικίου αναμένεται να είναι αφορολόγητο και δεν υπόκειται σε κρατήσεις, να είναι ακατάσχετο, να συμψηφίζεται και να μη λογίζεται ως εισόδημα για τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του επιδόματος τέκνων.

Το επίδομα καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτησή του αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Επίσης το επίδομα δεν καταβάλλεται σε περίπτωση αποτυχίας της ταυτοποίησης του μέσω ΑΦΜ.

Επίδομα - ανάσα 600 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες! Ποιοι το δικαιούστε;

Επίδομα ανάσα που αγγίζει τα 600 ευρώ στους λογαριασμούς σας τις επόμενες μέρες! Πότε θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι; Ποια είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν;

Γύρω στις 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της β' δόσης για το επίδομα παιδιού. Να θυμάστε ότι, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτηση Α21

Σημειώνεται πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφού έχει υποβάλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσει νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Το επίδομα παιδιού για το 2019 θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως ακολούθως:

A' δόση: 29 Μαρτίου
Β' δόση: τέλος Μαΐου
Γ' δόση: τέλος Ιουλίου
Δ' δόση: τέλος Σεπτεμβρίου
Ε' δόση: Τέλος Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Οδηγίες για την αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TAXISnet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Μετά την είσοδό σας θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.

Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο που αφορά στη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

Δείτε πότε θα πληρωθούν τα αναπηρικά επιδόματα

Μεταξύ 23 και 24 Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του τρέχοντος μήνα. Κάθε μήνα ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώνει τον τρέχοντα μήνα σε αντίθεση με τους δήμους που πλήρωναν κάθε δίμηνο. Η πληρωμή θα γίνεται στα τέλη κάθε μήνα με ημερομηνία κοινή για όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για:

17.000 δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων
2.000 δικαιούχους επιδόματος στεγαστικής συνδρομής
9.000 δικαιούχους επιδόματος ομογενών - προσφύγων
144.000 δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων