Σεισμός αναστάτωσε τα ξημερώματα την Ηλεία!

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός αναστάτωσε τα ξημερώματα την Ηλεία!

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/5) στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 05:24, στην Ανδραβίδα του Νομού Ηλείας.

Το μέγεθος του σεισμού ήταν στα 3,7 Ρίχτερα, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 3χλμ. βορειοδυτικά του Πύργου Ηλείας σύμφωνα με το EMSC.

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 7,7χλμ. και επίκεντρο τα 11χλμ. βορειοανατολικά της Κυλλήνης.

Η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στην περιοχή. Ο σεισμός των 3,6 Ρίχτερ έρχεται μετά από μία σειρά σεισμών που ταρακούνησε την περιοχή την Κυριακή το βράδυ αλλά και χθες.

Σεισμός αναστάτωσε τα ξημερώματα την Ηλεία!

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ! Που έγινε;

Iσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουϊνέα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός συνέβη στις 15:58 (ώρα Ελλάδας) και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 45 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κοκοπό στην επαρχία της ανατολικής Νέας Βρετανίας. Οι Αρχές ήδη εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμός στην Καλαμάτα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας,στον νομό Ηλείας αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.