Καιρός: Στους 30 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία με αφρικανική σκόνη!

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός: Στους 30 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία με αφρικανική σκόνη!

Στους 30 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο καιρός σήμερα η θερμοκρασία με συννεφιά και σκόνη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί έως 5 μποφόρ τις πρωινές ωρες
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία πιο στα νότια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 και στη Θεσσαλία τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού: Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή των εκλογών;

Με λιακάδα και θερμοκρασία που θα αγγίζει και σε κάποιες περιοχές θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου αναμένουμε την Κυριακή των εκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για τον καιρό το Σαββατοκύριακο των εκλογών, όλα δείχνουν πως την Κυριακή 26 Μαΐου θα επικρατήσει λιακάδα σε ολόκληρη τη χώρα και με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 με 32 βαθμούς -κυρίως- στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά ο καιρός φαίνεται να υιοθετεί καλοκαιρινούς ρυθμούς το Σαββατοκύριακο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να αγγίζει στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός

Άστατο καιρό με υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα, Τρίτη η μετεωρολογική υπηρεσία. Στα νότια υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα βoρειοδυτικά ορεινά.

Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός:

Αττική

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής κυρίως Μακεδονίας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απαπογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια το πρωί. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια τοπικά πιο πυκνές όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.