Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μακάβριες σκηνές: Σε αυτό το ελληνικό νεκροταφείο δεν λιώνουν οι νεκροί!

Πολύ σκληρές εικόνες!

Μακάβριες σκηνές: Σε αυτό το ελληνικό νεκροταφείο δεν λιώνουν οι νεκροί!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 24.05.2019 14:55

Μακάβριες σκηνές σε νεκροταφείο στη Νάξο, όπου οι νεκροί δεν λιώνουν!

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες αλλά και τα όσα καταγγέλλουν και είναι αναγκασμένοι να ζουν συγγενείς νεκρών που έχουν ενταφιαστεί στο κοιμητήριο της Νάξου.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο naxostimes η υπόθεση «νεκροταφείο» και οι περιγραφές γύρω από τα όσα συμβαίνουν είναι ανατριχιαστικά.

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το κοιμητήριο στον Τίμιο Σταυρό της Νάξου στο οποίο –στην πλειοψηφία τους- οι νεκροί δε λιώνουν …και «κάποιοι» αναγκάζουν τους συγγενείς, να τους μεταφέρουν σε άλλο μέρος για δεύτερο ενταφιασμό, αυτή τη φορά σε χώμα, σε χωράφι πίσω από την εκκλησία του νεκροταφείου!

Μακάβριες σκηνές: Σε αυτό το ελληνικό νεκροταφείο δεν λιώνουν οι νεκροί!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

Με την παρέλευση 4 χρόνων καλούνται οι συγγενείς να κάνουν εκταφή, να ανοίξουν τον τάφο… Στις περισσότερες περιπτώσεις, διαπιστώνουν ότι ο νεκρός είναι σχεδόν ατόφιος, ενώ πολλές φορές επιπλέει μέσα σε νερό και δεν έχει λιώσει.

Όπως αναφέρουν πηγές, αυτό που συστήνεται στους συγγενείς είναι να πάρουν το νεκρό από εκεί και να τον πάνε για νέο ενταφιασμό σε κάποιο χωράφι, όπισθεν της εκκλησίας του νεκροταφείου, κάτι που δεν επιτρέπεται αφού δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του νεκροταφείου, αλλά είναι και ένα θέμα που έχει πολλές προεκτάσεις.

Πολλές φορές τους τυλιγμένους σε σεντόνια νεκρούς, τους ακουμπούν επάνω σε άλλους τάφους, ενώ όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες (και δείχνουν οι φωτογραφίες), τους σέρνουν δια μήκους του νεκροταφείου μέχρι να τους μεταφέρουν στο νέο σημείο του … δεύτερου ενταφιασμού τους με ό,τι συνέπειες συνεπάγεται αυτό.

Πολλές φορές τους τυλιγμένους σε σεντόνια νεκρούς, τους ακουμπούν επάνω σε άλλους τάφους, ενώ όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες (και δείχνουν οι φωτογραφίες), τους σέρνουν δια μήκους του νεκροταφείου μέχρι να τους μεταφέρουν στο νέο σημείο του … δεύτερου ενταφιασμού τους με ό,τι συνέπειες συνεπάγεται αυτό.

Μακάβριες σκηνές: Σε αυτό το ελληνικό νεκροταφείο δεν λιώνουν οι νεκροί!

Ο λόγος που προφανώς ζητείται από τους συγγενείς η μεταφορά των νεκρών είναι για να αδειάζουν οι τάφοι, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν, όμως καμία πρόβλεψη και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για να αποσυντίθενται οι νεκροί.

«Το νεκροταφείο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης» αναφέρουν γυναίκες που πήγαν να ανάψουν το καντήλι νεκρού αγαπημένου τους προσώπου…

Ο κανονισμός λειτουργίας του νεκροταφείου Νάξου πάντως λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι εάν κατά την εκταφή ο νεκρός δεν έχει λιώσει, ο τάφος ξανακλείνει και παραμένει εκεί ο νεκρός –χωρίς οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας- μέχρι την πλήρη αποστέωση.

Πηγή: naxostimes.gr

Κομποστοποίηση νεκρών: Ο εναλλακτικός τρόπος ταφής που σοκάρει!

Και όμως υπάρχει ένας νέος τρόπος ταφής που σοκάρει: Κομποστοποίηση νεκρών!

Mετά το θάνατό του ένας άνθρωπος κατά πάσα πιθανότατα θα θαφτεί στο χώμα ή σε κάποιες περιπτώσεις -και στις χώρες που το επιτρέπουν- θα αποτεφρωθεί. Πώς θα σας φαινόταν όμως η ιδέα της κομποστοποίησης του ανθρώπινου σώματος αφότου εκπνεύσει; Την ιδέα προτείνει δημοσίευμα τουBBC, τονίζοντας πως ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης ενός ατόμου θα μπορούσε να είναι οι ρίζες ενός δέντρου, μια γλάστρα ή ένα παρτέρι με λουλούδια.

Σαφώς στην Ελλάδα κάτι τέτοιο φαντάζει στα μάτια μας απίθανο τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Ουάσινγκτον ωστόσο μάλλον ετοιμάζεται να το νομιμοποιήσει. Το συγκεκριμένο κράτος ως εκ τούτου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το πρώτο που θα επιτρέψει την ανθρώπινη κομποστοποίηση ως επιλογή ταφής.

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη πρακτική; Ο καθηγητής Γουέσκοτ από το Texas State University μελετά συστηματικά την αποσύνθεση των ανθρώπινων οργάνων στο μεγαλύτερο εγκληματολογικό ερευνητικό κέντρο της χώρας. Όπως εξηγεί, το σώμα πολλών ανθρώπων μετά το θάνατό τους μπορεί να αποσυντεθεί μέσα σε ένα μήνα, αυτό όμως σπάνια συμβαίνει στις μέρες μας.

Οι περισσότεροι θα αποτεφρωθούν, θα βρεθούν μέσα σε ένα φέρετρο το οποίο θα καταλήξει στη γη. Στο βορειοδυτικό Ειρηνικό όμως υπάρχουν πολλές φωνές που λένε πως δεν αρκεί αυτό. Η Νίνα Σοέν είναι μία από τις γυναίκες που θα ήθελε το σώμα της να κομποστοποιηθεί μετά το θάνατό της. Η ίδια επισημαίνει πως η φύση ξέρει από μόνη της πως θα μεταμορφώσει το σώμα μας στο έδαφος. Για το λόγο αυτό αναζητά τους πιο πράσινους τόπους στην πόλη της για να πεθάνει.

«Είναι σημαντικό για μένα αφότου πεθάνω, το σώμα μου να είναι σε θέση να προσφέρει πίσω στη γη και μέσω εμού να δημιουργηθεί νέα ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Κατρίνα Σπέιντ, ο άνθρωπος που οραματίστηκε και υλοποιεί το Urban Death Project κάνει λόγο για «ένα σύστημα βιώσιμης απόθεσης των νεκρών με τη διαδικασία της κομποστοποίησης». Έχετε διαβάσει και αυτό; Ανατριχιαστικό! Αυτός είναι ο λόγος που οι νεκροί θάβονται 2 μέτρα κάτω από τη γη;

«Το σύστημα βασίζεται στη διαδικασία της κομποστοποίησης για να μετατρέψει τις σορούς σε εδαφοβελτιωτικό υλικό με τρόπο ασφαλή και αειφόρο. Στη συνέχεια το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμπλουτίσει τα καλλιεργήσιμα εδάφη της περιοχής ή τους κοινοτικούς κήπους. Το Urban Death Project μεταμορφώνει έναν κλάδο όπου κυριαρχεί η απόρριψη υλικών και η ρύπανση του περιβάλλοντος», δηλώνει η Σπέιντ.

«Πρόκειται απλά για μια γρήγορη διαδικασία φυσικής αποσύνθεσης», υπογραμμίζει η Νόρα Μένκιν, διευθύντρια του People’s Memorial, μιας ΜΚΟ που ειδικεύεται στα θεάματα ταφής. «Οι φίλοι, οι συγγενείς και άλλα μέλη της κοινότητας παίρνουν το κομπόστ στο σπίτι και τους κήπους τους. Με αυτό τον τρόπο οι νεκροί εντάσσονται εκ νέου στο κοινοτικό υφάδι και συμβάλλουν στη δημιουργία νέας ζωής», αναφέρει το Urban Death Project.

Share