Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο!

Αναλυτική πρόγνωση!

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο!

Με επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση...

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ και προειδοποιεί για επερχόμενη επιδείνωση του καιρού το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του β' γύρου των εκλογών.

Όπως τονίζει, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα στρογγυλοκαθίσει πάνω από τα Βαλκάνια τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να στέλνει το Σαββατοκύριακο έντονες συννεφές στα κεντρικά και βόρεα τμήματα της χώρας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, κυρίως την Κυριακή των εκλογών.

Η θερμοκρασία, πάντως, αν και το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει μικρή πτώση, θα εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα στη νότια και ανατολική Ελλάδα, ενώ καύσωνας επικρατεί στην Κύπρο.

Καιρός: Πού θα πέσουν καταιγίδες;

Ο καιρός δεν αλλάζει ιδιαίτερα, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα υπάρξουν καταιγίδες!

Περιορισμένη αστάθεια την Τετάρτη κυρίως στα Βορειοδυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρους όμβρους στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στη Βόρεια Ευρώπη που προκαλούν άστατο καιρό ενώ στη περιοχή μας θα επικρατήσει ομαλό βαρομετρικό πεδίο

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το βαρομετρικό χαμηλό στα βόρεια Βαλκάνια που δεν θα μας επηρεάσει σημαντικά Έτσι την Τετάρτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.