Θρήνος! Ο θάνατος που τσάκισε τον ελληνικό στρατό!

Έσκασε τώρα! Βαρύ πένθος!

Θρήνος! Ο θάνατος που τσάκισε τον ελληνικό στρατό!

Ένας θάνατος τσάκισε τον ελληνικό στρατό! Μεγάλος θρήνος!

Τι συνέβη;

Ο Εθελοντής Μακράς Θητείας αρχιλοχίας (ΤΧ) Ι. Μ. της δύναμης του 308ου Προκεχωρημένου Εργοστάσιου Βάσης ευρισκόμενος στην οικία του το Σάββατο το βράδυ αισθάνθηκε αρχικά αδιαθεσία και στη συνέχεια εξέπνευσε, ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.

Ήταν 41 ετών και πατέρας ενός παιδιού. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Βαρύ πένθος στον ελληνικό στρατό: Νεκρός φαντάρος!

Νεκρός είναι ακόμη ένας νεαρός φαντάρος ο οποίος υπηρετούσε στη Ρω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ ο φαντάρος αυτοπυροβολήθηκε ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.

Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης.

Στρατιωτική θητεία: Αύξηση στον μισθό των φαντάρων!

Στρατιωτική θητεία: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκηςαναμένεται να υπογράψει μια ιστορική απόφαση που διαμορφώνει μια νέα κατάσταση στον Ελληνικό Στρατό.

Συγκεκριμένα, αναμένεται ο μισθός των φαντάρων να αυξηθεί θεαματικά από τα 8,70 ευρώ τον μήνα στα 30 ευρώ. Αυτό θα συμβεί μετά από πιέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), Πάνου Ρήγα.

Ο Χουλιαράκης σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε το επιτελείο το ΑΝΥΕΘΑ ότι η απόφαση θα υπογραφεί την Τρίτη για να μην χαρακτηριστεί “προεκλογική παροχή”.