Έκτακτο δελτίο καιρού για σήμερα: Καμίνι η χώρα - Πού χτυπάνε 35άρια;

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις... εκτός αν είναι προς την παραλία!

Έκτακτο δελτίο καιρού για σήμερα: Καμίνι η χώρα - Πού χτυπάνε 35άρια;

Έκτακτο δελτίο καιρού για σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου αφού η χώρα θα γίνει καμίνι! Δείτε αναλυτικά πού χτυπάνε 35άρια!

Τι καιρό θα κάνει σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Έχετε διαβάσει και αυτό; Καιρός σήμερα: Αλλάζει το σκηνικό! Αναλυτική πρόγνωση από ΕΜΥ! Τι θα μας βρει;

Έκτακτο δελτίο καιρού: Θα "καούμε" το Σαββατοκύριακο! Πόσους βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος;

Με έκτακτο δελτίο καιρούς έσκασε πριν λίγο! Θα καούμε το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να φτάνει στα ύψη και να μας βρίσκει στην παραλία.

Καιρός για βουτιές, καθώς θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα έχουν ως αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, το Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Ανάλογα υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά.

undefined

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φέρουν το Σαββατοκύριακο οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ανάλογα υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά της χώρας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες τη ημέρας, κατά κύριο λόγο στα ορεινά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θεσσαλία από 18 έως 37, στη Θράκη από 19 έως 33, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 και στην Κρήτη από 15 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Οι υποψήφιοι που μπήκαν σήμερα στη μάχη των Πανελλαδικών 2019 με ζέστη, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουν άλλο ένα «καυτό» κύμα με 37άρια και ήλιο.