Φρίκη με δολοφονία δημοσιογράφου! Τον γάζωσαν από μοτοσυκλέτα!

Έσκασε τώρα!

Φρίκη με δολοφονία δημοσιογράφου! Τον γάζωσαν από μοτοσυκλέτα!

Φρίκη με δολοφονία δημοσιογράφου, τον οποίο γάζωσαν από μοτοσυκλέτα!

Ο Λιμπάρδο Μοντενέγκρο, 42 ετών, δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας καθώς πήγαινε με τα πόδια στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του στην κοινότητα Σαμανιέγο (Ναρίνιο), διευκρίνισε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί πηγή προσκείμενη στις αρχές σε αυτή την επαρχία, που γειτονεύει με τον Ισημερινό

Δέχθηκε πολλές σφαίρες, δεν είχε δεχθεί απειλές πριν τη δολοφονία


Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Ναρίνιο, τον Ουίλιαμ Πένια, ο δημοσιογράφος δέχθηκε πολλές σφαίρες. Οι αρχές δεν έχουν διατυπώσει καμία εκτίμηση για το ποιος βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία ή το εάν η ενέργεια συνδεόταν με τη δουλειά του θύματος.

Ο Λιμπάρδο Μοντενέγκρο, που σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε δεχθεί απειλές, ήταν παραγωγός της ειδησεογραφικής εκπομπής El Despertador, που μεταδιδόταν από ραδιοφωνικό δίκτυο Samaniego Estereo, μέλος του δικτύου των Κοινοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών για την Ειρήνη και τη Συνύπαρξη, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η πρεσβεύτρια της ΕΕ στην Κολομβία, η Πατρίσια Γιομπάρτ, καταδίκασε τη δολοφονία. «Ελπίζουμε ότι μαζί με τη φωνή του δεν θα χαθεί η προσπάθεια μιας κοινότητας που αγωνίζεται για την οικοδόμηση της ειρήνης και της συνύπαρξης», τόνισε η διπλωμάτισσα μέσω Twitter.

Η κοινότητα Σαμανιέγο ουσιαστικά ελεγχόταν από τη FARC ως την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης το 2016, που οδήγησε στον αφοπλισμό της ισχυρής οργάνωσης ανταρτών και τον μετασχηματισμό των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας σε πολιτικό κόμμα. Ομως έκτοτε το κράτος δεν έχει εδραιώσει τον έλεγχό του στην επαρχία, όπου συγκρούονται πλέον μέλη του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) με αποστάτες των FARC, που δεν αποδέχονται τη συμφωνία ειρήνης.

Σοκ στα ΜΜΕ! Απήγαγαν δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια της κόρης του!

Σοκ έχει ξεσπάσει στα ΜΜΕ, μετά την είδηση ότι απήγαγαν δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια της κόρης του!

Ο Μάρκος Μιράντα, δημοσιογράφος και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Noticias a Tiempo, απήχθη από δύο οπλισμένους άνδρες ενώ πήγαινε τη 10χρονη κόρη του στο σχολείο της στην πόλη Μπόκα δελ Ρίο, γνωστοποίησαν η σύζυγός του, η Μαρία δελ Πιλάρ Γάσκα, και η Επιτροπή της Πολιτείας Βερακρούς για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Η απαγωγή του έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τη δολοφονία μιας άλλης ρεπόρτερ, με το Μεξικό να έχει μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Η σύζυγος του δημοσιογράφου, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο σύζυγός της δεχόταν απειλές από τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας, τον Έρικ Σισνέρος, λόγω των ρεπορτάζ του.

Σοκ στα ΜΜΕ! Απήγαγαν δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια της κόρης του!

Αγνοείται η τύχη του δημοσιογράφου στο Μεξικό


«Ήθελε ο σύζυγός μου να γράφει θετικά πράγματα γι' αυτόν, με αντάλλαγμα δωροδοκίες. Του είπε ότι εάν δεν το έκανε, ήξερε τι θα του συνέβαινε», κατήγγειλε. Η απαγωγή έγινε πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες αφότου η Νόρμα Σαράμπια δολοφονήθηκε στην Πολιτεία Ταμπάσκο, για να γίνει το έκτο θύμα φέτος από τον Τύπο. Δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο. Τον περασμένο Μάρτιο ένας ακόμη μάλιστα, δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του.

Καθώς πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν πέσει νεκροί από το 2000, κάτι που κάνει το Μεξικό ως την τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Για τον Μιράντα, η τύχη του αγνοείται. Σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν απαχθεί και δολοφονηθεί δεκάδες δημοσιογράφοι, με τα εγκλήματα να μένουν ατιμώρητα.