Έκτακτο! Ξέσπασε φωτιά στο Σέιχ Σου!

Έσκασε τώρα!

Έκτακτο! Ξέσπασε φωτιά στο Σέιχ Σου!

Έκτακτο! Ξέσπασε φωτιά πριν από λίγο στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

Τι λένε οι πληροφορίες;

Οπως αναφέρει το thessnews, η φωτιά ξέσπασε ύστερ από κεραυνό στο δάσος του Σέιχ Σου, πριν από τον κόμβο του Αγίου Παύλου. Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεγάλη φωτιά σε σούπερ μάρκετ! Έκτακτο!

Μεγάλη φωτιά σε σούπερ μάρκετ έσκασε μόλις τώρα!

Φωτιά ξέσπασε, νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε super market στο Χιλιομόδι.


Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συναγερμός στον Λυκαβηττό! Τι συνέβη;

Συναγερμός έχει σημάνει από τις αρμόδιες Αρχές για τον Λυκαβηττό. Τι συνέβη;

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, την Τρίτη, μεταξύ άλλων και για την περιφέρεια Αττικής. Για αυτό τον λόγο, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον λόφο του Λυκαβηττού, με απόφαση του δήμου Αθηναίων.

Συναγερμός στον Λυκαβηττο

Περιπολίες σε πάρκα και κατασκηνώσεις

Επιπλέον, ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να γίνονται συνεχείς περιπολίες και να υπάρχουν υδροφόρα οχήματα στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, όπως και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα. Αν κριθεί αναγκαίο, από την ένταση των ανέμων, θα ληφθούν μέτρα το πρωί της Τρίτης στον Εθνικό Κήπο, προκειμένου να αποτραπούν ατυχήματα από πτώση υπεραιωνόβιων δέντρων.

Έκτακτη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία! Μεγάλη προσοχή για αύριο, Τρίτη...

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία. Μεγάλη προσοχή, αύριο θα υπάρξει ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προειδοποίησης και πρέπει να είναι έτοιμες για κίνδυνο πυρκαγιάς είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Έκτακτη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: iefimerida.gr