Σε απόγνωση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Τι συνέβη;

Η απροσδόκητη κίνηση και οι τακτικές για Καραμανλή και βαρουφάκη!

Σε απόγνωση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Τι συνέβη;

Σε απόγνωση φαίνεται να βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Τι συνέβη;

Διορθωτικές κινήσεις απελπισίας επιχειρεί εδώ και κάποιες ημέρες και ενώ μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα προς τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βλέπει τις δημοσκοπήσεις να δίνουν καθαρή νίκη και αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Ελπίζοντας ότι θα εκδηλωθούν «αντιδεξιά» αντανακλαστικά από τον προοδευτικό κεντροαριστερό χώρο, μπροστά στο ενδεχόμενο μίας απόλυτης γαλάζιας κυριαρχίας, αλλά και φοβούμενος το σύνδρομο της χαμένης ψήφου, που μπορεί να αποσαρθρώσει την εκλογική του βάση λίγο πριν τις κάλπες, ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε σειρά από αλλαγές (αλλιώς: kolotoumpes!) στην προεκλογική του στρατηγική.

Τελευταία απροσδόκητη κίνηση είναι η απόφασή του να σπάσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΣΚΑΙ και να παραχωρήσει το βράδυ της Τρίτης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. Το σενάριο να σταματήσει το εμπάργκο είχε συζητηθεί και αμέσως μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές (και μάλιστα είχε εμφανιστεί τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης στο κανάλι), αλλά οι «σκληροί» του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου ξεκαθάρισαν ότι η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει και είχαν προειδοποιήσει ότι τυχόν εμφάνιση στελεχών θα επέσυρε ποινή αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια του κόμματος!

Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν κινδυνεύει από κάποια… κομματική ποινή, καθώς έχει το ελεύθερο να καθορίζει τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του, ανεξάρτητα από το εάν οι περισσότεροι στην κοινοβουλευτική του ομάδα διαφωνούν με το εμπάργκο. Είναι όμως ενδεικτικό του αδιεξόδου μίας ολόκληρης στάσης και θεωρίας, που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια έναντι οποιουδήποτε μέσου θεωρήθηκε από αντιπολιτευτικό μέχρι εχθρικό της… «επανάστασης» και άρα… όργανο των… αντεπαναστατικών δυνάμεων και του σοσιαλισμού -σουρεάλ εντελώς!

Μάλιστα η αναδίπλωση του κ. Τσίπρα «ντύθηκε» από τον ίδιο σαν κίνηση απάντηση στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσέλθει σε τηλεοπτική μονομαχία των «δύο» και αποδόθηκε στην ιδέα, λέει, που είχε κάποιος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον πλησίασε πρόσφατα στην Τρίπολη και του είπε, λέει, ότι πρέπει να πάει τελικά στον ΣΚΑΙ για να δείξει, ξαναλέει, πως έχει την τόλμη να απαντήσει για τα πάντα, στο δικό του (σημείωση: του κ. Μητσοτάκη εννοεί), γήπεδο. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας συνέβαλε στον αστικό μύθο, που έχει οικοδομηθεί εδώ και χρόνια και σύμφωνα με τον οποίο για όλα ευθύνονται κάποιοι που πλησιάζουν τους πρωθυπουργούς και τους ζητούν διάφορα. Η αρχή είχε γίνει το 2010, όταν κάποιος συνταξιούχος πλησίασε τον Γιώργο Παπανδρέου και του ζήτησε να κάψει τη σύνταξή του (του ίδιου του συνταξιούχου, όχι του Γιώργου) «αν είναι να σωθεί η πατρίδα», όπως είχε αποκαλύψει ο τότε πρωθυπουργός – σουρεάλ και τα μυαλά στα κάγκελα!

Οι άλλες «διορθώσεις» που κάνει ο κ. Τσίπρας και βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι η επίθεση πλέον στον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης 2004-2009.

Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε μάλλον πρόσφατα ότι ευθύνεται και ο κ. Καραμανλής για τη χρεοκοπία της χώρας και τον έβαλε στο στόχαστρό του από την περασμένη Πέμπτη. Η στοχοποίηση θα συνεχιστεί αφενός γιατί η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι έτσι θα συσπειρωθούν οι αντιδεξιοί ψηφοφόροι και αφετέρου γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι ο κ. Καραμανλής θα προταθεί από τον κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας σε λίγους. Κανονικά με τη στάση, που έχει τηρήσει τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας έναντι της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ θα πρέπει να θεωρεί τον κ. Καραμανλή ιδανικό πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να πείσει τον πασοκοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ για κάτι τέτοιο φαίνεται να παίρνει από τώρα τα μέτρα του για παν ενδεχόμενο.

Διορθωτική κίνηση θεωρείται επίσης η αποφυγή μετωπική αντιπαράθεσης με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αφού κάτι τέτοιο εκτιμήθηκε ότι ενισχύσει εκλογικά τον πρώην υπουργό Οικονομίας. Τουναντίον πιο πρόσφορη και ενδεδειγμένη τακτική θεωρείται η υιοθέτηση ενός πιο αριστερού προφίλ από την πλευρά του κ. Τσίπρα, ώστε να περιοριστούν οι διαρροές προς το ΜέΡΑ25.

Πηγή: protothema.gr

Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η ημερομηνία των εθνικών εκλογών!

Την ημερομηνία των εθνικών εκλογών ανακοίνωσε απόψε, έστω και ανεπισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Κλείνοντας οριστικά τα σενάρια περί της ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «απόφαση του πρωθυπουργού είναι, πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου, για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

Κατά πληροφορίες, το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατρίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετατίθεται για τις 10 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγές, η μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα έχει να κάνει με την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τη Βουλή για μία εβδομάδα, προκειμένου να περάσει προεκλογικά ρουσφέτια.

Με αστεία προσχήματα ότι η χώρα δεν μπορεί να κάνει εκλογές λόγω της «ουράς» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αφορά τρία ειδικά μαθήματα και περίπου 1.000 μαθητές, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μεταθέτει τις εκλογές στις 7 Ιουλίου, αντί για την εύλογη ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, αδιαφορώντας για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η παράταση της προεκλογικής περιόδου στην πραγματική οικονομία, την τουριστική κίνηση -ακόμα και για τα μπάνια του λαού, που ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρούσε ιερά.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως ρισκάρει μια μεγαλύτερη ήττα, προκειμένου να υπηρετήσει την επιδίωξή του να ελέγξει και να επιβάλλει ηγεσία της αρεσκείας του στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως, προκειμένου να διατηρηθεί το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο και εγκρίνει τους διορισμούς ανώτατων δικαστικών και να μην οριστεί υπηρεσιακό, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να μην παραιτηθεί, αλλά να ζητήσει εκλογές για σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Πηγή: protothema.gr