Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα "κατασπαράξει" ο "Αντίνοος" τα επόμενα λεπτά;

Μεγάλη προσοχή! Φυλαχτείτε!

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα

Ποια περιοχή θα "κατασπαράξει" ο "Αντίνοος" τα επόμενα λεπτά; Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού!

Ισχυροί άνεμοι, χαλάζι και καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας - Δύσκολο τριήμερο - Από την Τετάρτη θα εξασθενήσουν τα έντονα φαινόμενα - Δείτε χάρτες

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16-07-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επηρεαστούν:

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον "Αντίνοο" που έρχεται με άγριες διαθέσεις! (Βίντεο)

Α. Αύριο Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Το πέρασμα του Αντίνοου

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;


Έτσι, ένα πολύ δύσκολο τριήμερο φέρνει στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας η καταιγίδα «Αντίνοος» που επηρεάζει τη χώρα από σήμερα, με το μεγαλύτερο χτύπημα να αναμένεται κυρίως την Τρίτη και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το meteo.gr, του Αστεροσκοπείου της Αθήνας οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ποια περιοχή θα 'κατασπαράξει' ο 'Αντίνοος' τα επόμενα λεπτά;

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η πορεία του «Αντίνοου» από σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται, η πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Τρίτη όπου αναμένεται πως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη, τέλος, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.

Καιρός: Η κακοκαιρία Αντίνοος έρχεται! Καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη!

Η κακοκαιρία Αντίνοος έρχεται και μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα έχει άγριες διαθέσεις με καταιγίδες και χαλάζι!

Καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι σε πολλές περιπτώσεις προβλέπει για το επόμενο τριήμερο η ΕΜΥ, καθώς η καταιγίδα Αντίνοος έχει ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική επικράτεια.

Η νέα αστάθεια στις καιρικές συνθήκες προκαλείται από τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και την ανώτερη ατμόσφαιρα, οι οποίοι κινούνται προς τη χώρα μας, προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Ο Αντίνοος θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε τοπικό επίπεδο αναμένεται χαλάζι και έντονοι άνεμοι.

Για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Ιόνιο και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές στη Στερεά και στην Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Παροδικές χαλαζοπτώσεις είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 30, στην Ήπειρο από 16 έως 29 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι και η Πάολα εγκλωβίστηκε από την κακοκαιρία!

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας και αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Την Τρίτη τα πιο έντονα φαινόμενα
Για την Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης».

Την Τετάρτη αναμένουμε στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν».