Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός στην Αθήνα: Κατέρρευσε η Μονή Δαφνίου!

Σοβαρές ζημιές!

Σεισμός στην Αθήνα: Κατέρρευσε η Μονή Δαφνίου!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19.07.2019 18:49

Κατέρρευσε η Μονή Δαφνίου μετά τον σεισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα!

Ο σεισμός που σημειώθηκε 13 λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι έσπειρε τον τρόμο!

Στη Μονή Δαφνίου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα που προκάλεσε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ο ισχυρόςσεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική, ενώ για λόγους πρόληψης, τα Μουσεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το υπουργείο Πολιτισμού, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Έφορος Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ενημέρωσε ότι στη Μονή σημειώθηκε κατακρήμνιση του ανατολικού τμήματος στον βόρειο εξωτερικό περίβολο.

Παράλληλα, προβλήματα , αλλά μόνον στους σοβάδες, εντοπίστηκαν σε αυτοψία στο Καθολικό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπέστησαν ζημίες τα ψηφιδωτά. Σεισμός στην ΑΘήνα: Ζημιές στη Βουλή! Πανικόβλητοι οι υπάλληλοι έτρεχαν να σωθούν!

Ποια μουσεία εμφάνισαν προβλήματα

Σύμφωνα με το υπουργείο, αμέσως μετά το σεισμό, οι Γενικές Διευθύντριες Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς και Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων συγκεντρώνουν τις αναφορές για τυχόν ζημιές. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με βάση την πρώτη εικόνα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στα εκθέματα, αλλά σημειώθηκαν μόνον περιορισμένης τάξεως μετακινήσεις μικροαντικειμένων εντός των προθηκών. Κάποια, πιθανώς επιφανειακά προβλήματα παρατηρήθηκαν -στους σοβάδες- στο κτίριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι μηχανικοί του Υπουργείου έχουν επιληφθεί σχετικά.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πανικόβλητος επισκέπτης φαίνεται ότι χτύπησε άθελα του με τον αγκώνα του επισκέπτρια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε αμέσως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα στην τουρίστρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνον μικρές μετακινήσεις μικρών αντικειμένων και πτώσεις νομισμάτων. Κάποια προβλήματα παρατηρήθηκαν στο κτίριο της Δουκίσσης Πλακεντίας. Οι μηχανικοί του Υπουργείου έχουν επιληφθεί σχετικά.

Παράλληλα, δεν υπάρχουν προβλήματα, σύμφωνα με τις ενημερώσεις των Διευθυντών στο Νομισματικό και στο Επιγραφικό Μουσείο, ούτε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα ανωτέρω μουσεία θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο του ωραρίου για λόγους πρόληψης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφόρου Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μικρό πρόβλημα καταγράφηκε στην ανακαινισμένη Στοά του Αττάλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφόρου Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων δεν υπάρχουν προβλήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, καθώς και στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας στην Αίγινα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφόρου Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής στους χώρους και τα μουσεία αρμοδιότητας της δεν υπάρχουν προβλήματα.

Μηχανικοί της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου για την καταγραφή τυχόν ζημιών.

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός στην Αθήνα: Νέος μετασεισμός! Τρόμος για τους κατοίκους της Αττικής!

Νέος μετασεισμός, μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αθήνα! Τρόμος για τους κατοίκους της Αττικής!

Ο πρώτος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε 13 λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι και προκάλεσε τον γόβο στους κατοίκους της Αθήνας.

Οι μετασεισμοί δεν έχουν τελειωμό, καθώς πριν από λίγα λεπτά έγινε ακόμη ένας με κάποιες περιοχές όπως ο Πειραιάς να κουνηθούν.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσων Ρίχτερ ήταν. Τοι σίγουρο είναι όμως ότι ήταν αισθητός για μερικούς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εκτακτο: Έκρηξη σε μπαρ στο Καβούρι!

Απολογία πατροκτόνου: «Τρώγαμε ψωμί με αίμα»

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share