Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες! «Το ρήγμα ενεργοποιείται όταν...»

Πότε θα συμβεί το μεγάλο κακό;

Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες! «Το ρήγμα ενεργοποιείται όταν...»

Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες και το ρήγμα που φέρνει καταστροφές! Πότε ενεργοποιείται;

Με ανάρτησή του στο facebook, ο κύριος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει άλλον σεισμό, εκτός των 6,7 Ρίχτερ του 1981 και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μιλάμε καν για «περιοδικότητα» στην συγκεκριμένη περίπτωση.


Αναφέρει μάλιστα πως αυτό που ακούστηκε για το ρήγμα των Αλκυονίδων, ότι δηλαδή ενεργοποιείται κάθε 40 χρόνια, είναι μια «μεγάλη ανακρίβεια».

Ο κύριος Παπαδόπουλος αναφέρεται στον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, που μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ανέφερε: «Τα δύο σεισμικά κέντρα που ανησυχούν περισσότερο την Αττική είναι η περιοχή των Αλκυονίδων και η περιοχή του ρήγματος της Αταλάντης που το 1894 είχε κάνει τον μεγάλο σεισμό των 7,2 Ρίχτερ» και συνέχισε: ««Από τα δύο ρήγματα αυτά η Αταλάντη κριολεκτικά κοιμάται και η περίοδος επανάληψης της σεισμικής δραστηριότητας έχει υπολογιστεί στα 750 χρόνια, ενώ οι αντίστοιχες μελέτες στην περιοχή των Αλκυονίδων έχει ένα μέσο όρο περίπου 40-45 χρόνια περίοδο επανάληψης. Άρα από τον μεγάλο σεισμό του 1981 θα συμπληρωθούν 40 χρόνια το 2021».


«Αν κυττάξουμε πίσω στο χρόνο (σσ από το 1981) δεν θα βρούμε κανέναν άλλο σεισμό από αυτό το ρήγμα. Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει. Από παλαιοσεισμολογική έρευνα Ιταλών βρέθηκε ότι ΙΣΩΣ είχαμε ένα σεισμό τον 16ο αιώνα», επισημαίνει ο κύριος Παπαδόπουλος εξηγώντας πως «αν αυτό είναι σωστό, τότε μεσολαβούν περίπου 500 χρόνια μέχρι το 1981».

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, τα αμφιλεγόμενα αυτά στοιχεία δεν αποδεικνύουν ότι ο μεγάλος σεισμός επαναλαμβάνεται κάθε 500 χρόνια, καθώς «για να το πούμε θα έπρεπε να έχουμε στοιχεία και για άλλους 2-3 ακόμη σεισμούς που έγιναν στο παρελθόν».

Συναγερμός από 3ο σεισμολόγο! «Οι Αλκυονίδες όταν ξυπνήσουν θα μας καταστρέψουν»!


Ολόκληρη η ανάρτησή του:
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ: ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ?
Χθες ακούστηκε μια μεγάλη ανακρίβεια για το ρήγμα των Αλκυονίδων. Οτι δλδ ενεργοποιείται κάθε ~40 χρόνια. Για να το ισχυριστεί αυτό κάποιος πρέπει να πάρει τα ιστορικά στοιχεία και να υπολογίσει. Λοιπόν, είχαμε τη γνωστή ενεργοποίηση το 1981 με μέγεθος 6,7 (και μετασεισμούς 6,4 και 6,3). Αν κυττάξουμε πίσω στο χρόνο δεν θα βρούμε κανέναν άλλο σεισμό από αυτό το ρήγμα. Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει. Από παλαιοσεισμολογική έρευνα Ιταλών βρέθηκε ότι ΙΣΩΣ είχαμε ένα σεισμό τον 16ο αιώνα. Αν αυτό είναι σωστό τότε μεσολαβούν περίπου 500 χρόνια μέχρι το 1981. Αυτό σημαίνει ότι ο μεγάλος σεισμός επαναλαμβάνεται κάθε 500 χρόνια? Δεν το ξέρω, ίσως. Για να το πούμε θα έπρεπε να έχουμε στοιχεία και για άλλους 2-3 ακόμη σεισμούς που έγιναν στο παρελθόν. Αλλά δεν έχουμε. Η σωστή διατύπωση λέει "το ρήγμα των Αλκυονίδων πιθανώς ενεργοποιείται σε αραιά χρονικά διαστήματα, ίσως εκατοντάδων ετών". Κάποιος είπε και για το σεισμό της Κορίνθου του 1928. Μα αυτός προήλθε από εντελώς διαφορετικό ρήγμα και είχε μέγεθος 6,2 που δεν συγκρίνεται με το 6,7. Αυτά.

Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες! «Το ρήγμα ενεργοποιείται όταν...»

Σεισμός στην Αθήνα: Και δεύτερος σεισμολόγος προειδοποιεί για μεγαλύτερο σεισμό!

Και δεύτερος σεισμολόγος προειδοποίησε για το ρήγμα στις Αλκυονίδες και την πιθανότητα νέου ισχυρού σεισμού στην Αθήνα, με δηλώσεις που έκανε στο δελτίο του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ανέφερε πως το ρήγμα που έφερε τον καταστροφικό σεισμό του 1981, δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να ενεργοποιηθεί ξανά.

Χθες και ο Ακης Τσελέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε πως «Σίγουρα κάποια στιγμή το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είπε πως υπάρχουν, το συγκεκριμένο ρήγμα ενεργοποιείται κάθε 40 με 45 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι από τον σεισμό του 1981, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τους, δεν αποκλείεται να δούμε έναν νέο ισχυρό σεισμό σύντομα.

«Τα δύο σεισμικά κέντρα που ανησυχούν περισσότερο την Αττική είναι η περιοχή των Αλκυονίδων και η περιοχή του ρήγματος της Αταλάντης που το 1894 είχε κάνει τον μεγάλο σεισμό των 7,2 Ρίχτερ. Από τα δύο ρήγματα αυτά, η Αταλάντη κυριολεκτικά κοιμάται και η περίοδος επανάληψης της σεισμικής δραστηριότητας έχει υπολογιστεί στα 750 χρόνια, ενώ οι αντίστοιχες μελέτες στην περιοχή των Αλκυονίδων έχει ένα μέσο όρο περίπου 40-45 χρόνια περίοδο επανάληψης. Άρα από τον μεγάλο σεισμό του 1981 θα συμπληρωθούν 40 χρόνια το 2021», ανέφερε ο κ. Μακρόπουλος και κατέληξε: «Γι' αυτό πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας γιατί τα 5,1 Ρίχτερ ήταν ο μικρός σεισμός σε σχέση με τον σεισμό των 6,3-6,4 Ρίχτερ που έγινε το 1981».