Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές! Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές! Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

Πτώση της θερμοκρασίες θα δούμε σήμερα, ενώ οι βροχές συνεχίζονται σύμφωνα με τον καιρό. Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τα φαινόμενα;

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα ακολουθήσουν βροχές στα ανατολικά.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πότε και πού θα χτυπήσουν!

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι ως και το Σάββατο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ για σήμερα αναμένονται να συνεχιστούν οι δυνατοί άνεμοι, που θα πνέουν βόρειοι έως και 5 μποφόρ, ως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά ως τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Τρόμος! Έρχεται νέος καύσωνας που θα "λιώσει" την Ευρώπη!

Τρόμο προκαλεί το νέο κύμα καύσωνα που έρχεται και αναμένεται να "λιώσει" ξανά την Ευρώπη! Πότε θα γίνει η αλλαγή του καιρού;

Ο καιρός ετοιμάζει νέο… καυτό χτύπημα και η βορειοδυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για το νέο κύμα καύσωνα αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από εκείνο στα τέλη Ιουνίου! Ιδίως το Παρίσι που τέθηκε σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού.

Από τη Γαλλία στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν για τη ζέστη που καταφθάνει. Ο καιρός… αγριεύει και ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στα ύψη και οι θερμοκρασίες να φλερτάρουν με τους 40 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη και την Πέμπτη, προτού καταγράψουν πτώση στα τέλη της εβδομάδας.

Έκτακτο δελτίο καιρού! Έρχονται άνεμοι 7 μποφόρ - Χαμός με τα πλοία!

Στη Γαλλία, ο καύσωνας αναμένεται να έχει μικρότερη διάρκεια σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν σημειώθηκε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας, 46 βαθμοί Κελσίου την 28η Ιουνίου στο Βεράρζ (νότια). Αυτή τη φορά «δεν αναμένουμε κορύφωση της θερμοκρασίας στους 45/46 βαθμούς Κελσίου» επισήμανε η Météo-France.

Στο Παρίσι, εντούτοις, ο καιρός θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο ρεκόρ ζέστης. «Για την Πέμπτη, προβλέπουμε 41 ή και 42 βαθμούς Κελσίου κι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να καταρριφθεί το ρεκόρ των 40,4 βαθμών Κελσίου του 1947» υπογράμμισε ο Φρανσουά Γιομπάρ, μετεωρολόγος της Météo-France.

Επομένως, οι αρχές στη γαλλική πρωτεύουσα έθεσαν την πόλη σε κατάσταση συναγερμού ενεργοποιώντας το σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα στο επίπεδο 3 (στην τετράβαθμη κλίμακα), που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία «κλιματιζόμενων αιθουσών» στα δημόσια κτίρια και την παροχή τακτικής φροντίδας στους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες.

Εκτός του Παρισιού, περισσότερες από 20 περιοχές, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

«Καυτός» καιρός και στην Ιταλία

Ο καιρός, όμως, δεν θα προκαλέσει… αφόρητες καταστάσεις μόνο στην Γαλλία. Θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένονται επίσης στις μητροπόλεις στην κεντρική και βόρεια Ιταλία, ιδίως στη Φλωρεντία και τη Φεράρα.

«Την Πέμπτη, η υψηλή ζέστη με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι στη Γαλλία θα πλήξει και το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Είναι πολύ πιθανό, για πρώτη φορά, σε αυτές τις τρεις χώρες ο υδράργυρος να φθάσει ή να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου (τα απόλυτα ρεκόρ είναι 39,9 βαθμοί Κελσίου στο Λουξεμβούργο, 38,8 βαθμοί στο Βέλγιο, 38,6 βαθμοί στην Ολλανδία). Προβλέπουμε θερμοκρασίες στους 40 βαθμούς Κελσίου ή ακόμη και στους 41 βαθμούς, κάτι το πρωτόγνωρο» εξήγησε ο Φρανσουά Ζομπάρ.

Στο Βέλγιο, το βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας (IRM) εξέδωσε «συναγερμό για ζέστη» έως την Παρασκευή τα μεσάνυχτα. Την Πέμπτη «η ζέστη θα είναι αποπνικτική στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας» επισημαίνει το IRM στον ιστότοπό του αφού ο καιρός δεν μοιάζει να… αστειεύεται.

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ανησυχία στους πολίτες στη Γερμανία, όπου στα τέλη Ιουνίου καταγράφηκε ρεκόρ θερμοκρασίας, 38,6 βαθμοί Κελσίου, στο Βρανδεμβούργο, κάτι το πρωτόγνωρο τα τελευταία 70 χρόνια.

Σχεδόν το 50% των Γερμανών (47%) εκφράζει τον φόβο του για τα κύματα καύσωνα έναντι 41% που δεν ανησυχεί, σύμφωνα με μια έρευνα του ερευνητικού ινστιτούτου Insa για την εφημερίδα Bild κι ενώ οι καιρός ετοιμάζει το νέο του… χτύπημα.

Νέα μεταβολή του καιρού που θα φέρει παροδικές μπόρες, βροχές αλλά και καταιγίδες αναμένεται να γίνει αισθητή από την Τρίτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά για τον καιρό της εβδομάδας ότι το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας που ξεκίνησε, ενώ προέβλεψε και μπόρες ή και καταιγίδες.

Από τον χάρτη για τον καιρό της εβδομάδας που δημοσιοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, προκύπτει ότι μέχρι και το Σάββατο αναμένονται παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας, σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Σκωτσέζικα... «ντους» επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανάρτησε ένα βίντεο για την εξέλιξη του καιρού τις προσεχείς ημέρες. Με πιο έντονα χρώματα εικονίζονται οι περιοχές όπου έχουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων:

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του γνωστού μετεωρολόγου, την Τρίτη πιθανώς να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.Παρόμοιος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη, με παροδικές βροχές να αναμένονται σε περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Στερεάς Ελλάδας.

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία! Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς;

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εκτιμάται πως εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Θράκη, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Αγρίνιο, κεντρική Πελοπόννησο και Καλαμάτα.

Επιβεβαιώνει η ΕΜΥ τη μεταβολή του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την Τρίτη θα είναι γενικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην
υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της ανατολικής χώρας και τις Σποράδες, ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το Σάββατο.

Πηγή: iefimerida.gr