Ο καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων! Μπορεί να καταρρεύσει!

Τι φοβούνται οι ειδικοί;

Ο καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων! Μπορεί να καταρρεύσει!

Ο καύσωνας στη Γαλλία απειλεί την Παναγία των Παρισίων, καθώς ο ναός μπορεί να καταρρεύσει!

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει».

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν σήμερα οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Το ανατριχιαστικό μήνυμα του Δ.Αποστόλου για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων!

Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου αύριο Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

Πηγή: iefimerida.gr

Θα μαυρίσει η ψυχή σας με τις νέες φωτογραφίες μέσα από την Παναγία των Παρισίων!

Θα σας μαυρίσει η ψυχή μόλις δείτε τις νέες φωτογραφίες μέσα από την Παναγία των Παρισίων και τη ζημιά που έκανε η φωτιά στον ναό!

Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, οι εργασίες καθαρισμού και ανακατασκευής έχουν ήδη αρχίσει στον Ναό που μετρά 850 χρόνια ζωής.

Την Τετάρτη, οι δημοσιογράφοι είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να μπουν μέσα στον Ναό και να δουν τη ζημιά, ενώ την ίδια ώρα μπήκαν συνεργεία που καθαρίζουν ότι άφησαν οι στάχτες και έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να τον καταστήσουν και πάλι ασφαλή για τους τουρίστες.

undefined

Φορώντας ειδική άσπρη φόρμα, μάσκες και κράνη, έπιασαν δουλειά υπό το βλέμμα του υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ, ξεκινώντας με τον καθαρισμό από τα αποκαΐδια. Θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρωθεί η εργασία, όμως ο Πρόεδρος της χώρας, Εμάνουελ Μακρόν, έχει ζητήσει να τελειώσουν οι εργασίες μέσα σε μια πενταετία.

Παναγία των Παρισίων: Ακόμη υπάρχει η μυρωδιά από την φωτιά

Στο εσωτερικό του Ναού, αλλά και την οροφή, έχουν τοποθετηθεί παντού προστατευτικά δίχτυα, καθώς ακόμη πέφτουν κομμάτια που έχουν καεί, ενώ λόγω της λιωμένης οροφής, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τον μόλυβδο.

Ακόμη υπάρχει η έντονη μυρωδιά από τα καμμένα, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως στο εσωτερικό του ναού, τα καθίσματα στέκονται χωρίς να έχουν πάθει το παραμικρό.

undefined

Η ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, δεν μπορεί να ξεκινήσει αν πρώτα δεν αντικατασταθεί η οροφή, η οποία έχει καεί και έχει πέσει στο έδαφος. Έτσι, ξεκινούν με έργα προστασίας των εργατών, καθώς πρέπει να μπουν σχεδόν παντού, δίχτυα για να αποφύγουν αντικείμενα στα κεφάλια τους, που μπορεί να τους τραυματίσουν. Παναγία των Παρισίων: Το συγκλονιστικό εύρημα μέσα στα συντρίμμια!

Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να καταρρεύσει ο ναός και γι’ αυτό τα μηχανήματα επιτρέπονται σε συγκεκριμένες περιοχές του εσωτερικού του.

undefinedundefinedΉδη έχει μαζευτεί ένας μεγάλος όγκος από καμμένα αντικείμενα μέσα από την Παναγία των Παρισίων και όλα θα εξεταστούν ένα προς ένα, ώστε να δουν αν μπορεί να σωθεί κάτι, πριν πεταχτεί.

undefined

Η Παναγία των Παρισίων κάηκε πιθανότατα από ένα τσιγάρο ή από ηλεκτρική βλάβη, που ξεκίνησε την φωτιά και έφερε τεράστια καταστροφή στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού μνημείου.

undefined