Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών συνεχίστηκε σήμερα με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, του 18ου κατηγορούμενου, ο οποίος λάμβανε στο κινητό του τα μηνύματα που ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης, Γιώργος Πατέλης έστελνε στην ομάδα ασφαλείας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Τσόρβας αναιρεί όσα είπε! «Δεν είδα συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουκαπιά»!

Με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε η 9η Σεπτεμβρίου 2019, με τη συνέχιση των απολογιών των υπόλοιπων 50 κατηγορούμενων, ξεκινώντας με όσους κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα.

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης και αυτός με την σειρά του αποποιήθηκε τη συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση του Παύλου Φύσσα, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές σκοπομότητες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή, χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου» και προσέθεσε: « Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο».

Κατηγoρούμενος: Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα

Πρόεδρος: Ποιό ζήτημα;

Κατηγορούμενος: Οι διώξεις όλων αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για ανθρώπους οικογενειάρχες, με αρχές, τίμιους. Είναι καλοί άνθρωποι, βοηθούσαν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Δεν θα ήμουν εγώ στο χώρο αν ήταν. Δεν έκαναν κάτι κακό.

Πρ: Από τη άλλη υπάρχει μία ανθρωποκτονία... στη δικογραφία εκτός από τον ένα που έδωσε τις μαχαιριές, φαίνεται πως υπήρχε στο σημείο ικανός αριθμός ανθρώπων και με την παρουσία τους είχαν συμμετοχή.


Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσα...

Πρ: Επειδή λέτε για τους υπόλοιπους ότι είναι οικογενειάρχες.. Παίρνετε θέση και για άλλους...

Κατηγ: Γνώριζα ότι είναι καλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες.

Πρόεδρος: Ακόμα και ο Ρουπακιάς;

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα μου πέρασε από το μυαλό, έπεσα από τα σύννεφα, δεν τον ήξερα καλά, αλλά δεν το περίμενα..

Είμαι κοινωνικό άτομο και μίλησα με πολλά άτομα εκείνο το βράδυ. Δεχόμουνα από παντού τηλέφωνα» ανέφερε.

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης υποστήριξε ότι οι κλήσεις που δέχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία, αλλά με τους συγκατηγορούμενούς του μιλούσε περί ανέμων και υδάτων, με τον πρόεδρο να επισημαίνει: «Παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεται όλο το βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν δέχεται και δεν κάνει καμία κλήση».

Όσο για τους κλήσεις που έκανε από τηλέφωνα φιλικών του προσώπων, ανέφερε ότι δεν είχε μονάδες στο δικό του κινητό, ενώ αρκετές φορές που έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία του στην ανάκριση, απέδωσε ευθύνες στην εφέτη ανακρίτρια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το δικαστήριο στο τηλεφώνημα που έκανε στις 00:53 -μία ώρα μετά τη δολοφονία- ο Αρ. Χρυσαφίτης μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη. Ο κατηγορούμενος που κατέθεσε πως ύστερα από μία γιορτή βρέθηκε στις 12:30 σε φιλικό σπίτι στον Αγ. Παντελεήμονα, κατέθεσε πως ο λόγος που μίλησαν ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον Γ. Πατέλη την επόμενη ημέρα, πράγμα όμως που σχολιάστηκε αφού εκείνη την ώρα ο τελευταίος ήταν ήδη ενήμερος για το μαχαίρωμα.

Πρόεδρος: Λέτε ότι λίγο πριν τη μία μιλάτε με τον Πατέλη για τα τρόφιμα. Σήκωσε το τηλέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Απάντησε ο ίδιος....

(Παρατεταμένη σιωπή)

Κατηγ: Έχω λίγο....

Πρ: Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον ότι έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;

Κατηγ: Δεν το γνωρίζω...

Πρ: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;

Κατηγ: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι...

Πρ: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως...

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο... βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

Πρ: Τον Τσορβά μιλήσατε;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι...

Εισαγγελέας: Την ώρα που μιλάτε με τον Τσορβά, εκείνος δήλωσε στην απολογία του ότι είναι στο σημείο των επεισοδίων...

Κατηγ: Δεν θυμάμαι...

Πρ: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις είναι πολλές. Τί ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλέφωνα ;

Κατηγ: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο.

Πρ: Όταν βγήκατε, προσπαθήσατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγ: Ήμουν πολύ απογοητευμένος.

Καταστράφηκε η ζωή μου. Επιχείρησα να μάθω. Συνάντησα άτομα, ρωτούσα «τί έχει γίνει;» και όλοι έλεγαν «δεν ξέρω».

Πηγή: protothema.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο!

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα!

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ως άμεσο συνεργό στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκαναν απλές δράσεις, όπως αθλοπαιδιές και αρχαιοελληνικές τελετές.

Συγκεκριμένα, εκδρομές, διανομές τροφίμων, αθλοπαιδιές, ιδεολογικές συζητήσεις, αρχαιοελληνικές τελετές με δάδες και ανάγνωση του όρκου των Σαλαμινομάχων. Αυτά περιελάμβανε η συμμετοχή του Ιωάννη Καζαντζόγλου στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την απολογία του στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος ως άμεσος συνεργός του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρέθηκε στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογούμενος, σε πρώτη φάση, για τη δράση της εγκληματική οργάνωσης.

Τι κατέθεσε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είπε πως μπήκε στην Χρυσή Αυγή από το 2011 και ότι από τον Ιούλιο του 2013 είχε την ευθύνη για την πολιτική δράση στην Τοπική της Νίκαιας, με υπεύθυνο τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Πατέλη, τον οποίο ήξερε από μικρή ηλικία.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για όλα όσα περιλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, όπως για τα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2012, τα οποία χαρακτήρισε ως φραστικό επεισόδιο. Επίσης, δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα για τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο».

Το μέλος της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ανέφερε πως μετά τη θέση που του έδωσαν στην Τοπική της Νίκαιας, τον έβαλαν να εργαστεί στην υποδοχή στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, θέση για την οποία είχε μισθό και ασφάλιση. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επρόκειτο να βρεθεί σήμερα για την απολογία του ο Γιώργος Δήμου, ωστόσο, σύμφωνα με το γραμματέα του δικαστηρίου, στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσουν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον συνήγορό του.

Σε δύο σκέλη η απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου, η οποία χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Αρχικά, η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε σχετικά με τις υπόλοιπες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο Καζαντζόγλου ώστε να απολογηθεί στο τέλος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος στο θέμα των στολών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής ο Καζαντζόγλου είπε πως η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε, αλλά μας πρόλαβαν κάποια γεγονότα... ».

Για την κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν μπαταρίες».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και διαδικασίες τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στον Νέδα, όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μία σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;
Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα στα γραφεία της Νίκαιας και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε... Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά στην κατασκήνωση και φωτογραφηθηκαμε. Ήταν σε ενα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;
Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία άλλος κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει τον Ιω. Καζαντζόγλου ώστε να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός για συλληφθέντα, είπε: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον...

Πρόεδρος: Ποιον;
Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι... νομίζω τον Λαγό... Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα... το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στον χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν σε συγκεντρώσεις. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στον χώρο.
Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Πηγή: iefimerida.gr