Θρήνος! Νεκρός γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας!

Μεγάλη απώλεια!

Θρήνος! Νεκρός γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας!

Θρήνος επικρατεί μετά τον θάνατο γνωστού Έλληνα επιχειρηματία. "Έπεσε" νεκρός μετά την μάχη που έδωσε μετά από σοβαρή ασθένεια.

«Έφυγε» από τη ζωή χθες σε ηλικία 49 ετών ο Αλέξης Διαμαντάκος. Ήταν γνωστός στον Πλάτανο τον τοπο καταγωγής του και την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας.

Νεκρός γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας!

Θρήνος! Νεκρή στα 38 της γνωστή Ελληνίδα επιχειρηματίας!

Είχε δημιουργήσει και διατηρούσε από το 2006 το Splash Waterpark, επί της Ε.Ο. Πύργου - Ολυμπίας στον Πλάτανο, τις γνωστές νεροτσουλήθρες.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 28 Ιουλίου στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στον Πλάτανο στις 11 το πρωί.

Θλίψη! Νεκρός Έλληνας εφοπλιστής!

Θλίψη στον χώρο της ναυτιλίας σκορπίζει ο θάνατος του εφοπλιστή που βρέθηκε νεκρός στα 79 του!

Ήταν ένας από τους συνιδρυτές, μαζί με τον Μάκη Στρίντζη, της Strintzis Lines αλλά και της Strintzis Ferries που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούταν στις γραμμές της Κεφαλονιάς, του Ιονίου, του Αιγαίου και της Αδριατικής.


Η δράση της ξεκίνησε με τη δρομολόγηση του «Άγιος Γεράσιμος» στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Μέχρι τότε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς γινόταν μέσω του Πειραιά.

Το 1960 η οικογένεια Στρίντζη και η οικογένεια Παγουλάτου τόλμησαν να ξεκινήσουν την σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Πάτρα.

Φυσικά το εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Θρήνος! Νεκρός γνωστός πολιτικός!

Πέντε χρόνια μετά, στα 1965, η δρομολόγηση του νεότευκτου «Κεφαλληνία» θα αποτελούσε την απαρχή μίας χρυσής εποχής.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η Strintzis Lines μοιάζει να είναι παντοδύναμη.

Στα τέλ, όμως, του καλοκαιριού του '99 το 38% της Strintzis Lines πέρασε στις Επιχειρήσεις Αττικής και στη συνέχεια η εξαγορά ολοκληρώθηκε μέσα στον Απρίλιο του 2000.


Η οικογένεια Στρίτζη επέστρεψε ξανά, ωστόσο. Το 2003 ιδρύεται η Strintzis Ferries ξανά από τους αδελφούς Παναγή, Κωστα, Μπάμπη και τον Διονύση Στρίντζη. Η έδρα της ήταν το λιμάνι του Πειραιά και τα κεντρικά της γραφεία βρισκόταν στο Μαρούσι. Το λογότυπο της και τα σινιάλα των πλοίων της είχαν το αρχικό γράμμα Σ το οποίο συμβόλιζε το αρχικό γράμμα της λέξης Strintzis.

«Έφυγε ένας πραγματικός άρχοντας της ναυτιλίας και συνιδρυτής της Strintzis Lines. Τίμησε την ελληνική ναυτιλία όσο ελάχιστοι. Γενναιόδωρος με τους εργαζομένους τους, μποέμης με τους φίλους του και καρδιοκατακτητής. Άρχοντας στην εμφάνιση αλλά γεμάτος και από ψυχική καλοσύνη. Ο Παναγής ήταν φίλος μου. Πραγματικός φίλος.. Καλό σου ταξίδι άρχοντα», έγραψε στο Facebook ο καλός φίλος του Παναγή Στρίντζη και επικοινωνιολόγος Παύλος Παπαδάτος, ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση του θανατού του εφοπλιστή.

undefined

Πέθανε στα 39 της η Μαρία Βλάχου ύστερα από μάχη με τον καρκίνο!

Σε ηλικία 39 ετών, η Μαρία Βλάχου έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο!

Ήταν μία από τους πλέον προβεβλημένους εκπροσώπους του κύματος της νέας επιχειρηματικότητας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο η Μαρία Βλάχου.

Η Μαρία Βλάχου συμβόλισε την νεοφυή επιχειρηματικότητα όταν αποφάσισε μαζί με την αδερφή της να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο που αργότερα αναπτύχθηκε.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία. Πριν από χρόνια την κάλεσαν από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Η επιχειρηματική της ενασχόληση ξεκίνησε με ένα τυχαίο τρόπο. Η Μαρία Βλάχου είχε μετακομίσει στις Βρυξέλλες, όπου και εργαζόταν ως μεταφράστρια. Σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία δοκίμασε πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Τη στιγμή που έτρωγα μίλησα με την αδελφή μου στο τηλέφωνο και της είπα: “Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!”. “Τι ωραία ιδέα” μου απάντησε. “Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;”», της απάντησε η αδερφή της.

Η Μαρία Βλάχου επέστρεψε στην Κορινθία, την πατρίδα της. Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν το 2007 τη δική τους σαλιγκαροτροφική επιχείρηση. Με την εταιρεία Fereikos και οι δύο αδερφές κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δίνοντας τον καθημερινό αγώνα στην αγορά

Θλίψη! Πέθανε ο Λεονάρδος Ρούσσος!

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Σύρου ο θάνατος του Λεονάρδου Ρούσσου, του θρυλικού «Λιλή».

Ιδιοκτήτης της ιστορικής Κατώγας του «Λιλή» στην Άνω Σύρο, το μαγαζί που έπαιξε ο Μάρκος Βαμβακάρης το 1955, ο Λεονάρδος Ρούσσος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουλίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Ο Ρούσσος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο για τη σύνδεσή του με τον «πατριάρχη» του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη.

 Πέθανε ο Λεονάρδος Ρούσσος

Διαχρονικά, ολόκληρη η Σύρος είχε «παρελάσει» από την ταβέρνα του «Λιλή», ενώ και οι επισκέπτες του νησιού, με το που έφταναν στο λόφο της Άνω Σύρου, το πρώτο πράγμα που ζητούσαν να δουν και να επισκεφθούν ήταν η Κατώγα που έπαιξε μουσική ο Μάρκος Βαμβακάρης.

Συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον «Λιλή» την Παρασκευή 26 Ιουλίου, όπου στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η κηδεία του στο Καθολικό Κοιμητήριο, στην Ερμούπολη.

Πηγή: athensmagazine.gr