Έκτακτη ανακοίνωση για τον σεισμό στην Κρήτη! Τι συνέβη;

Μεγάλη προσοχή!

Έκτακτη ανακοίνωση για τον σεισμό στην Κρήτη! Τι συνέβη;

Έκτακτη ανακοίνωση για τον σεισμό στην Κρήτη, που προκάλεσε ταραχή στο νησί! Διαβάστε αναλυτικά το τι συνέβη!

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εντοπίζεται στα 23 χλμ δυτικά – βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1 χιλιόμετρα, όπως ήδη σας έχουμε γράψει.

Τι λένε οι σεισμολόγοι - Καθησυχαστικός ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης του νησιού Σταύρος Αρναουτάκης. Όπως είπε δεν έχουν καταγραφεί ζημιές. «Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» για τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη και ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος. Όπως είπε «είναι ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό, γιατί έχει γίνει σε ένα μεγάλο βάθος».

Ο καθηγητής Γεωφυσικής εξήγησε ότι, λόγω του ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, στα 80 χιλιόμετρα, γίνεται έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. «Σπάνια έχουν μικρά μετασεισμικά μεγέθη. Θα έχουμε λίγους σεισμούς», τόνισε.

Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη! Πόσο ανησυχούν;

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη και για το αν ήταν η κύρια δόνηση. Πόσο ανησυχούν οι σεισμολόγοι;

Για επιφανειακό σεισμό σε γνωστές ζώνες έκανε λόγο ο Ευθύμιος Λέκκας μετά τον σεισμό στην Κρήτη.

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ταρακούνησε το πρωί της Τετάρτης την Κρήτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα ακόμη δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Ηταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο», δήλωσε στο OPEN ο κ. Λέκκας. Ερωτηθείς για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε ότι ακόμη οι σεισμολόγοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν γιατί πρέπει να παρακολουθήσουν την μετασεισμική ακολουθία. Οπως είπε ήταν έντονος και αισθητός σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός Αθήνα: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι συνέβη;

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με τον σεισμό στην Αθήνα, και έχουμε όλο το ρεπορτάζ με το τι συνέβη!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πάνω από 2.000 ζημιές έχουν μέχρι σήμερα δηλωθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μετά τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε προς δεκαημέρου, με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι 1.700 αιτήσεις αφορούν κατοικίες και οι υπόλοιπες 300 επιχειρήσεις. Από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις της αγοράς φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης.

Σύμφωνα με την ΕΑΕΕ «οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διαχείρισης ζημιών καταστροφικών κινδύνων και να συνδράμουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους όπως το πράττουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ζημιών από σεισμό, πλημμύρα, δασικές πυρκαγιές κ.λπ.».

Τονίζει δε πως «η ασφάλιση αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο μηχανισμό κάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων ζημιών από φυσικές καταστροφές. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις παραμένουν στο πλευρό των ασφαλισμένων παρέχοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά από κάθε συμβάν μικρής ή μεγάλης έκτασης».

Ευθύμης Λέκκας: Ο κορυφαίος σεισμολόγος σε έκτακτη ανακοίνωση! Τι θα συμβεί στην Θεσσαλονίκη;

Λόγω και του φαινομένου της μετασεισμικής δραστηριότητας η Ένωση δηλώνει πως θα συντάξει σε μεταγενέστερο χρόνο αναφορά με αναλυτικά στοιχεία επί του πλήθους των ζημιών που θα έχουν δηλωθεί και την πρόβλεψη του ποσού των αποζημιώσεων.