Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σας αφορά! Ποιοι θα πάρετε το νέο επίδομα των 752 ευρώ;

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι!

Σας αφορά! Ποιοι θα πάρετε το νέο επίδομα των 752 ευρώ;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 07.08.2019 13:29
Follow us on Google News

Σας αφορά. Ποιοι θα πάρετε το νέο επίδομα των 752 ευρώ που έρχεται από τον Σεπτέμβρη;

Tο εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ καταβάλλεται μετά το καλοκαίρι, συγκεκριμένα από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου και αποκλείονται όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι όσοι ανήκουν στα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Επίδομα 752 ευρώ

Νέο επίδομα "ανάσα" 720 ευρώ! Ποιοι το δικαιούστε;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).

Σε κάποια επαγγέλματα απαιτούνται περισσότερες ημέρες ασφάλισης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να έχουν γίνει πάνω από 240 ημερομίσθια το προηγούμενο έτος.

Κλήρωσε η φορολοταρία! Μήπως κερδίσατε 1.000 ευρώ και δεν το ξέρετε;

Κλήρωσε η φορολοταρία και μπορεί να έχετε κερδίσει 1.000 ευρώ και να μην το ξέρετε ακόμη, γι΄ αυτό πρέπει να το ψάξετε τώρα!

Ολοκληρώθηκε η 30η φορολοταρία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων του μηνός Ιουνίου με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Οι 1.000 τυχεροί της κλήρωσης κερδίζουν από 1.000 ευρώ το καθένας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της φορολοταρίας μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση «aade.gr».

Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ της φορολοταρίας

Οι φορολογούμενοι μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν αν κέρδισαν το ποσό των 1.000 ευρώ μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Για να δείτε το αποτέλεσμα της φορολοταρίας θα πρέπει να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχετε ορίσει για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Συγκεκριμένα, για να δείτε αν είστε από τους τυχερούς πατήστε εδώ.

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε θα δείτε τα χρήματα στους λογαριασμούς σας;

Πότε θα δείτε στους λογαριασμούς οι δικαιούχοι, τα χρήματα για το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης; Σας αφορά! Χθες, Τετάρτη πληρώθηκε το επίδομα παιδιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι πληρώνεται αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, ωστόσο ως είθισται, η πληρωμή πάντα ξεκινά από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Έτσι, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις! Ποιοι δικαιούνται τα χρήματα;

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε θα δείτε τα χρήματα στους λογαριασμούς σας;

Συνολικά, θα καταβληθούν 54,43 εκατ. ευρώ σε 263.572 δικαιούχους-νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν συνολικά πάνω από 500.000 μέλη.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

ΟΑΕΔ: Επίδομα 12.000 ευρώ! Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Επίδομα ύψους 12.000 ευρώ σε ανέργους δίνει ΟΑΕΔ! Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς μπορείτε να το πάρετε;

Διάρκεια 12 μηνών έχει η επιχορήγηση που προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε 10.000 ανέργους για επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, μέσω της ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης.

Χρηματοδοτούνται άμεσα επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ανέργων ηλικίας 18-66 ετών.

Κατανομή θέσεων

18-29 ετών: 2.000 άτομα
30-66 ετών: 8.000 άτομα
Ποσά

Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%
Ως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου
Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου
Ποιοι συμμετέχουν

Άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ∆ΟΥ και σε περίπτωση προηγούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας, να την έχουν διακόψει έως την 31/12/2011

Πώς συμμετέχουν

Υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής ή
Υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός 2 μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης – επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίδομα "βόμβα" 2.000 ευρώ! Αυτοί δεν μπορούν να το πάρουν!

Περίπου 8.000 ευρώ στους λογαριασμούς σας! Πώς θα τα πάρετε;

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share