Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατομμύριο SMS για άθληση το Σάββατο - Προειδοποίηση Πέτσα για σκληρούς ελέγχους

Όσα δήλωσε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατομμύριο SMS για άθληση το Σάββατο - Προειδοποίηση Πέτσα για σκληρούς ελέγχους

Στην αποκάλυψη ότι μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου εστάλησαν περισσότερα από 1 εκατ. SMS στο 13033 για άθληση κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση προχώρησε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικων δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων για ερασιτέχνες αλιείς και κυνηγούς προσθέτοντας ότι τυχόν ποσά που έχουν δοθεί θα συμψηφιστούν με επόμενα ποσά π.χ. για κυνηγετικές άδειες. Μεγαλώνει ωστόσο η λίστα των θανάτων στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

Πέτσας για κορωνοιό: Άμεση η τιμωρία σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό και την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, που ξεκαθάρισε οτι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, τόνισε ότι στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%. Παράλληλα σημείωσε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Πέτσας: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

«Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής ειναι στο πορτοκαλι, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συναγερμός στην Κομοτηνή, 6 κρούσματα στο ΤΕΦΑΑ.

Αναφορά και στους επαγγελματίες έκανε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι «οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης. Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων».