Επιθέσεις με βιτριόλι: Τα εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα

Ιστορίες που σοκάρουν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επιθέσεις με βιτριόλι: Τα εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα

Ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίστηκε, όταν χθες το μεσημέρι έγινε γνωστή η είδηση για την 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Εγκλήματα σαν κι αυτό έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν και οι ιστορίες είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρουν.

Τι συνέβη χθες στην Καλλιθέα

H 34χρονη γυναίκα, όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν, παρκάρει το αυτοκίνητό της και κατευθύνεται προς την εργασία της. Λίγο αργότερα, βγαίνει υποβασταζόμενη από το κτίριο, όπου στεγάζεται το γραφείο της και οδηγείται σε γειτονικό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα η 34χρονη βγαίνει από το φαρμακείο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου εμφανίζεται γύρω της με σκοπό να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί. Αργότερα μέσα στη μέρα, ο γιατρός της μίλησε στην εκπομπή Live News και ανέφερε, πως η άτυχη γυναίκα κινδυνεύει να χάσει το μάτι της.

Πριν συνεχίσετε ωστόσο πρέπει να ρίξετε μια ματιά και στο προφίλ της γυναίκας που έκανε την επίθεση στην 34χρονη. Δείτε εδώ τις αποκαλύψεις που θα σας σοκάρουν.

Αυτά είναι τα εγκλήματα με βιτριόλι που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα

Η επίθεση με θεϊκό οξύ ή βιτριόλι, όπως είναι γνωστό, δεν είναι κάτι σπάνιο. Κι άλλες φορές έχουν γίνει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες κατά κύριο λόγο κρύβουν μίσος λόγω προσωπικών διαφορών.

Ήδη από τη δεκαετία του 40', γυναίκες συνήθιζαν να κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις στους συζύγους τους, σε περίπτωση που δεν τους φέρονταν "παστρικά".

Μία τέτοια επίθεση, ήταν αυτή που έγινε σε βάρος της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτού, Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Η επίθεση έγινε τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου του 2008, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από τη δουλειά. Δύο άγνωστοι την πλησίασαν και την ανάγκασαν να καταπιεί βιτριόλι, το οποίο στη συνέχεια της προκάλεσε απώλεια της όρασης και μεγάλη βλάβη στα εσωτερικά όργανα.

Κωνσταντίνα Κουνέβα βιτριόλι

Αντίστοιχη επίθεση είχε δεχθεί ένα χρόνο πριν και ο δικηγόρος, Παύλος Σαράκης, μετά από μία αποκάλυψη που έκανε για μία υπόθεση μαστροπείας.

Σε κατάθεση που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. λίγη ώρα μετά την επίθεση ο Σαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αντιλήφθηκα έναν άνδρα που δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια αν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός, να με πλησιάζει από την αριστερή πλευρά κρατώντας στο χέρι του ένα πλαστικό κύπελλο μεγάλου μεγέθους το οποίο περιείχε οξύ.

Το εκσφενδόνισε στο πρόσωπό μου με μανία λέγοντάς μου “πάρ΄ τα”, αλλά και κάτι άλλο που δεν μπόρεσα να συγκρατήσω. Το οξύ με έκαψε,φούσκωσε αμέσως το πρόσωπό μου. Σίγουρα ο δράστης δεν ήταν μόνος του, διότι κάποιος τον ειδοποίησε ότι κατέφθανα. Πιστεύω ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, ίσως και συμβόλαιο από άγνωστο σε εμένα άτομο που το ανέθεσε σε ομάδα μπράβων».

Σαράκης επίθεση βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι είχε δεχθεί και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών πριν από πολλά χρόνια, από μία συμμορία η οποία είχε έρθει σε ρήξη μαζί του.

Το βιτριόλι και η Σωτηρία Μπέλλου

Μία από τις ιστορίες που είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, έχει να κάνει με την επίθεση της γνωστής τραγουδίστριας, Σωτηρίας Μπέλλου στον σύζυγό της.

Η Σωτηρία Μπέλλου αναγκάστηκε να παντρευτεί σε πολύ μικρή ηλικία, έναν άνδρα μέθυσο, ο οποίος της φερόταν πολύ άσχημα. Ένα βράδυ, όταν ο σύζυγός της ξεκίνησε να την δέρνει, η Μπέλλου του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και για το λόγο αυτό, μπήκε στη φυλακή για τρία χρόνια.