Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος της Κάρολαιν δίνει την δική της απάντηση για το πτυχίο της

Μετά τις αιχμές που άφησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων για την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος της Κάρολαιν δίνει την δική της απάντηση για το πτυχίο της

Η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, μετά τις αιχμές που άφησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων για το πτυχίο ψυχολογίας της και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος, έδωσε την δική απάντηση μέσω μιας επιστολής.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου απαντά μέσω της δικηγόρου πως δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο παρά τα «καρφιά» που άφησε νωρίτερα την Παρασκευή ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, η κυρία Μυλωνοπούλου τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η δικηγορική εταιρία που την εκπροσωπεί, υποστηρίζει πως θα απέχουν από δηλώσεις για την υπόθεση για τρεις λόγους, που αφορούν τον Κώδικα Περί Δικηγόρων, το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης.

Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Γλυκά Νερά απάντηση ψυχολόγου

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος αποτελεσμάτων DNA

Σε κρίσιμη καμπή περνούν οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αποτελεσμάτων DNA, χωρίς όπως λένε οι πληροφορίες του protothema.gr, να βρεθούν ίχνη στα νύχια της Καρολάιν.

Οι κάμερες δεν βρήκαν το όχημα διαφυγής των τριών δολοφόνων - ληστών, παρά το γεγονός οτι ερευνήθηκαν βίντεο σε ακτίνα δυο τετραγώνων από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα του πιλότου που βρέθηκαν στη μονωτική ταινία δικαιολογούνται, αφού όπως φέρεται να είπε στις συζητήσεις με τους αστυνομικούς, οι δράστες δεν την είχαν μαζί τους αλλά αυτός τους την έδωσε.

Ο πρώτος κύκλος ερευνών, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γι' αυτό οι αστυνομικοί γυρνούν και πάλι στη σκηνή του εγκλήματος αναζητώντας τη λεπτομέρεια που θα λύσει το γρίφο. Ψάχνουν να βρουν ένα λάθος των τριών ληστών καθώς αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν τόσο τυχεροί και συντονισμένοι στις ενέργειες τους.

Την ίδια ώρα ηλεκτρονικό σκίτσο των δραστών που έκαναν οι αναλυτές βασιζόμενοι στις περιγραφές του πιλότου για να το συγκρίνουν με τα προφίλ των 30 υπόπτων δεν φέρεται μέχρι στιγμης να οδηγεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.