Συγκλονίζει η μητέρα της δολοφονημένης Ερατούς στη Λέσβο με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερα

Η υπόθεση της Καρολάιν ξύπνησε μνήμες - «Να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και του κάθε παιδιού»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η μητέρα της δολοφονημένης Ερατούς στη Λέσβο με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερα

Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, ξύπνησε "μνήμες" της στυγερής δολοφονίας της Ερατούς από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Λέσβο το 2019. Η μητέρα της 24χρονης μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τις στιγμές φρίκης που είχε ζήσει όταν έμαθε πως η κόρη της δολοφονήθηκε δίπλα στην εγγονή της.

«Η Ερατώ είχε φύγει από το σπίτι και έμενε με το κοριτσάκι της σε διαμέρισμα που νοίκιαζε. Το περιστατικό έγινε στις 23 Μαΐου το 2019. Ο εν διαστάσει σύζυγος μπήκε στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν η Ερατώ με ένα φίλο της, έφυγε και οδήγησε μισή ώρα, πήγε πήρε την καραμπίνα από το σπίτι του και επέστρεψε», εξήγησε αρχικά ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατούς.

Η μητέρα της Ερατούς, Ελένη Κρεμασιώτη, συγκλόνισε: «Περάσαμε και περνάμε ανάλογο δράμα. Ποτέ δεν έφυγαν από το μυαλό μας όλα αυτά. Τα ισόβια ας γίνουν επιτέλους ισόβια. Κάθε μέρα γεννιέται και ένας δολοφόνος, κάθε μέρα μία μάνα κλαίει την κόρη της, μία γυναίκα τη ζωή της. Δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Γιατί ακούγονται από τις δικαστικές έδρες τα ισόβια, ενώ δεν είναι ισόβια; Ο δολοφόνος της κόρης μου καταδικάστηκε σε ισόβια συν τρία χρόνια. Τα ισόβια δεν είναι ισόβια και αυτό το ξέρει ο κάθε δολοφόνος».

«Το εγγονάκι μας το έχουμε από κοινού εγώ και ο πρώην σύζυγός μου, ο πατέρας της Ερατούς. Οι άλλοι παππούδες δεν το βλέπουν, δεν έχει ορίσει το δικαστήριο καμία μέρα ή ώρα επίσκεψής τους. Δεν υπήρχε θέμα συνεπιμέλειας. Υπήρχε θέμα διεκδίκησης επιμέλειας στη δική μας περίπτωση», πρόσθεσε.

«Υπήρχε αντιδικία μεταξύ των δύο οικογενειών και σε αυτή την περίπτωση το θέμα λύθηκε δικαστικά. Ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια στην οικογένεια της Ερατούς, και μετά από ένα εξάμηνο βγήκε και η οριστική απόφαση. Αυτές οι διαδικασίες διεκπεραιώνονται άμεσα», εξήγησε ο κ. Κουζίνογλου.

«Εμείς μεγαλώνουμε το παιδί με βάση αυτά που μας λένε οι ειδικοί, παιδοψυχολόγοι. Ήταν δύο χρονών και τριών μηνών όταν έγινε το περιστατικό. Το παιδί πάει βήμα – βήμα. Τώρα που είναι 4 ετών δεν μπορεί να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη μαμά του. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Ξέρει ότι η μαμά του πέθανε χωρίς να ξέρει τον όρο “πέθανε” ή τη μονιμότητα της κατάστασης, και ότι ο μπαμπάς του είναι κάπου κλεισμένος γιατί έκανε κάτι πολύ κακό. Σε κάθε ερώτηση του παιδιού, ρωτάμε την παιδοψυχολόγο και απαντάμε.Φροντίζουμε να θωρακίσουμε το παιδί όσο γίνεται περισσότερο, για να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση», περιέγραψε.

«Στο πρόσωπο του δράστη στα Γλυκά Νερά αναγνωρίζω πολλά κοινά στοιχεία. Την προμελέτη, το ότι χρησιμοποίησαν το παιδί ως ασπίδα. Αν σκέφτονταν το καλό του παιδιού τους δε θα έκαναν ό,τι έκαναν. Καταδίκασαν δύο μανάδες να είναι κάτω από τα μάρμαρα και εμείς να υποφέρουμε μια ζωή και να προσπαθούμε να δικαιωθούμε στο ελάχιστο. Να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και του κάθε παιδιού. Εκείνος δε ζήτησε ποτέ να δει το παιδί του», συνέχισε.

«Οι κυβερνώντες, οι νομοθέτες, να κάνουν τα ισόβια επιτέλους ισόβια. Μόνο έτσι θα σταματήσει να γεννιέται ένας δολοφόνος κάθε μέρα. Μόνο όταν ξέρει ότι δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά σε δρόμο», τόνισε.

Τι συνέβη στην Λέσβο με την δολοφονία της Ερατούς

Βράδυ Πέμπτης 22 Μαρτίου. Σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Χρυσομαλλούσα της Μυτιλήνης μία 24χρονη κοπέλα, η Ερατώ Μ., μιλά με κάποιον φίλο της στο τηλέφωνο. Στο διπλανό δωμάτιο κοιμάται η τρίχρονη κόρη της, η μεγάλη λατρεία της ζωής της. Ξάφνου ένας άνδρας στέκει απέναντί της και την πυροβολεί. Είναι ο Παναγιώτης Κ. πατέρας του παιδιού της και εν διαστάσει σύζυγός της.

Η γειτονιά ξυπνά μέσα στο θρήνο της οικογένειας, κάποιοι υποστηρίζουν πως «τον τελευταίο καιρό η Ερατώ τον φοβόταν πολύ, ποτέ δεν θα του άνοιγε την πόρτα τόσο αργά, ο “άτιμος” κατάφερε να μπει στο σπίτι πηδώντας στο μπαλκόνι». Τα κακά νέα ταξιδεύουν γρήγορα ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.