Φολέγανδρος: Τα πρώτα λόγια του συντρόφου της 26χρονης μετά την σύλληψη του

«Η κακιά στιγμή», είπε μεταξύ άλλων

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Τα πρώτα λόγια του συντρόφου της 26χρονης μετά την σύλληψη του

Μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της, συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο και με την δολοφονία της 26χρονης στην Φολέγανδρο, όπου είχε πάει διακοπές με τον σύντροφο της.

Το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 30χρονος φίλος της ύστερα από αναζήτηση που ξεπέρασε το ένα 24ωρο. Από εκεί που επικρατούσε η πεποίθηση ότι μπορεί να ήταν νεκρός, εκείνος συνελήφθη ύστερα από αναγνώριση από κάτοικο της περιοχής, στο βραχώδες σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές του λιμενικού και της αστυνομίας. Ο 30χρονος όταν συνελήφθη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «παιδιά τι έκανα, ήταν η κακιά στιγμή». Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Φολέγανδρος Τα πρώτα λόγια του συντρόφου της 26χρονης

Το χρονικό της υπόθεσης στην Φολέγανδρο

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ανεύρεση του πτώματος της 26χρονης και η εξαφάνιση του 30χρονου φίλου της, σήμανε «συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία. Στη Φολέγανδρο βρέθηκαν άμεσα άνδρες του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Ασφαλείας από τη Σύρο, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες, που διεξήγαγε το Λιμενικό Σώμα.

Οι έρευνες αυτές, ήταν που οδήγησαν στο συμπέρασμα τους αστυνομικούς ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την περιοχή που εντοπίστηκε το όχημα των δύο ατόμων και εντόπισαν το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της η άτυχη κοπέλα, ένα σκουλαρίκι και κηλίδες αίματος, ενώ στη συνέχεια εντός της θάλασσας βρέθηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών και των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η κοπέλα πιθανόν να δολοφονήθηκε σε κάποιο σημείο της παραλίας και στη συνέχεια ο δράστης να την πέταξε στη θάλασσα.

Η έρευνα της υπόθεσης δεν σταματά με την προσαγωγή του 30χρονου, ο οποίος αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού και θα εξετάσουν από την αρχή την υπόθεση της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Παράλληλα, σημαντικά στοιχεία για το θάνατο της 26χρονης κοπέλας θα δώσει και η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες στην Αθήνα.