Φολέγανδρος: Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή για την θάνατο της Γαρυφαλλιάς

Ραγδαίες εξελίξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή για την θάνατο της Γαρυφαλλιάς

Από πνιγμό προήλθε ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα, ο θάνατος της κοπέλας από το Βέλο Κορινθίας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές στο σώμα της εντοπίστηκαν τραύματα συμβατά με πτώση, σαν να κύλησε στα βράχια πριν καταλήξει στη θάλασσα. Η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα. Συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της. Την ώρα που η οικογένεια της, όρισε τον Αλέξη Κούγια συνήγορο τους.

Το χρονικό της υπόθεσης στην Φολέγανδρο

Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη Γαρυφαλλιά παραθέριζε με τον 30χρονο φίλο της από την περασμένη Τρίτη στο νησί της Φολέγανδρου κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ. Το απόγευμα της Παρασκευής η 26χρονη από το Βελό Κορινθίας να βρίσκεται νεκρή σε θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου, και το αυτοκίνητο του ζευγαριού να εντοπίζεται σε βραχώδη περιοχή.

Στη Φολέγανδρο βρέθηκαν άμεσα άνδρες του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Ασφαλείας από τη Σύρο, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες, που διεξήγαγε το Λιμενικό Σώμα.

Φολέγανδρος Τα πρώτα λόγια του συντρόφου της 26χρονης

Οι έρευνες αυτές, ήταν που οδήγησαν στο συμπέρασμα τους αστυνομικούς ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την περιοχή που εντοπίστηκε το όχημα των δύο ατόμων και εντόπισαν το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της η άτυχη κοπέλα, ένα σκουλαρίκι και κηλίδες αίματος, ενώ στη συνέχεια εντός της θάλασσας βρέθηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών και των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η κοπέλα πιθανόν να δολοφονήθηκε σε κάποιο σημείο της παραλίας και στη συνέχεια ο δράστης να την πέταξε στη θάλασσα.

Η έρευνα της υπόθεσης δεν σταματά με την προσαγωγή του 30χρονου, ο οποίος αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού και θα εξετάσουν από την αρχή την υπόθεση της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Παράλληλα, σημαντικά στοιχεία για το θάνατο της 26χρονης κοπέλας θα δώσει και η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες στην Αθήνα.