Φολέγανδρος: Ο Αλέξης Κούγιας αδειάζει τους ισχυρισμούς του 30χρονου δράστη

«κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
 Φολέγανδρος: Ο Αλέξης Κούγιας αδειάζει τους ισχυρισμούς του 30χρονου δράστη

Το ειδεχθές έγκλημα στην Φολέγανδρο με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος είναι ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος προέβη σε νέα δήλωση μετά από τις νέες πληροφορίες όπου θέλουν τον καθ'ομολογία δράστη να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα από το κρατητήριο στην Νάξο.

Ο κ. Κούγιας προειδοποιεί με την δήλωσή του καθώς καθώς όπως λέει τους «κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως» είχε προβάλλει και ο Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και όχι μόνο καταδικάσθηκε σε ισόβια αλλά οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε πως είναι ψυχασθενής, όσο και τον ίδιο ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.

Στην αναλυτική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας,
οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.

Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Ο 30χρονος έκανε απόπειρα δολοφονίας

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε το βράδυ της Τετάρτης, ο 30χρονος σύντροφος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφόνησε κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Φολέγανδρο, ενώ έχουν βγει στην φόρα και νέες αποκαλύψεις που τον «καίνε».

Όπως μετέδωσε το MΕGA το πρωί της Πέμπτης, ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος, μεταφέρθηκε μέσα στην νύχτα εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Νάξου. Ο 30χρονος ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα το πρωί στον ανακριτή, ωστόσο κάτι τέτοιο σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται προς το παρόν να καθίσταται αδύνατον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούσαν για δύο σενάρια: της απόπειρας αυτοκτονίας ή της επιληπτικής κρίσης.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από το MEGA ο 30χρονος χθες το απόγευμα φαίνεται τελικά να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και γι' αυτό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Ο 30χρονος φαίνεται πως επιχείρησε χθες το απόγευμα περίπου στις 18:00 να κρεμαστεί χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 30χρονου, επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το MEGA την πληροφορία και έφτασαν και αυτοί νωρίς το πρωί στο κέντρο υγείας Νάξου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση. Ο 30χρονος μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, και να φυλάσσεται φρουρούμενος.

Φολέγανδρος ο 30χρονος έκανε απόπειρα δολοφονίας

«Ήταν η κόρη και η αδελφή μας...»

Βυθισμένοι στο θρήνο είναι και οι συνάδελφοι της άτυχης Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, στη Φολέγανδρο. Η διοίκηση και οι συνάδελφοί της στον ΕΟΠΠΥ, προχώρησαν σε μία συλλυπητήρια ανακοίνωση.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν η κόρη και η αδελφή μας, ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και της συνεισφοράς» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συνάδελφοί της στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζοντας τη συντριβή τους για τον αδόκητο χαμό της, με τον Αλέξη Κούγια να είναι «κόλαφος» εναντίον του δράστη.

«Η διοίκηση και οι συνάδελφοι της Γαρυφαλλιάς στον ΕΟΠΥΥ εκφράζουμε την οδύνη μας για τον αδόκητο χαμό της. Η Γαρυφαλλιά ήταν η κόρη και η αδελφή μας, ήταν εκείνη που βοηθούσε όπου υπήρχε ανάγκη που σεβόταν την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο απάνθρωπος τρόπος που δολοφονήθηκε προκάλεσε συντριβή σε εμάς και σε ολόκληρη την Κορινθία».

«Η δική μας Γαρυφαλλιά, ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και της συνεισφοράς, ξεπερνούσε τις τυπικές της αρμοδιότητες στο φαρμακείο και με όλες τις δυνάμεις της, συμπαραστεκόταν και συνέδραμε όπου υπήρχε ανάγκη. Δεν χωρεί αμφιβολία πως σε εμάς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και στην οικογένεια της ανείπωτο πόνο. Στην οικογένεια σου και στους οικείους σου εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.