Φολέγανδρος: Σοκάρει η κατάθεση ενός τουρίστα - «Είδα τη σορό να επιπλέει, της φώναζα αλλά δεν κουνήθηκε»

«Τη σορό την έσυρε το κύμα και μπόρεσαν να βουτήξουν και να τη βγάζουν στα βράχια»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φολέγανδρος: Σοκάρει η κατάθεση ενός τουρίστα - «Είδα τη σορό να επιπλέει, της φώναζα αλλά δεν κουνήθηκε»

Ένας 52χρονος τουρίστας βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας της άτυχης 26χρονης από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο, είδε το σώμα της άτυχης κοπέλας να επιπλέει και προσπάθησε να διαπιστώσει αν ήταν ζωντανή και αν μπορούσε να της προσφέρει βοήθεια -δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο από τη συγκλονιστική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν το πτώμα της Γαρυφαλλιάς-.

Η μαρτυρία του είναι ανατριχιαστική. Ενώ, σαφής ως προς τις συνθήκες θανάτου της Γαρυφαλλιάς, με δράστη τον Δημήτρη Βέργο, ήταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε την υπόθεση της Φολεγάνδρου, Ηλίας Μπογιόκας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο άνδρας κατέθεσε: «Ήμουν κοντά εκεί στον τόπο της τραγωδίας. Πήγα πιο κοντά και είδα τη σορό να επιπλέει. Της φώναζα πολλές φορές δεν κουνήθηκε καθόλου.Γύρισα και κοιτώντας στην κορυφή είδα τρεις άνδρες. Τους είπα να φωνάξουν την αστυνομία και ότι θα χρειαστεί σκάφος Έψαξα τρόπο να πάω κάτω, δεν μπορούσα όμως παρά να περιμένω τις αρχές. Τη σορό την έσυρε το κύμα και μπόρεσαν να βουτήξουν και να τη βγάζουν στα βράχια».

«Εγώ φταίω, ήρθα διακοπές να ηρεμήσω και εγώ τα γα@@σα όλα»

«Τα γαμ@σα όλα, εγώ φταίω, ήρθα διακοπές να ηρεμήσω και εγώ τα γαμ@σα όλα», ήταν τα λόγια που έλεγε στους αστυνομικούς του ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, Δημήτρης Βέργος, όταν τον εντόπισαν να κάθεται μια ημέρα μετά το φονικό, δίπλα από το αυτοκίνητό του.

Αυτά προκύπτουν από την κατάθεση του αρχιφύλακα του αστυνομικού σταθμού του νησιού, που έδωσε στις ανακριτικές αρχές για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο.Ο αρχιφύλακας ο οποίος στις 16 Ιουλίου ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής στις τέσσερις το απόγευμα, ότι στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην παραλία της Λυγαριάς επιπλέει μια ανθρώπινη σορός ενώ κοντά στην παραλία υπάρχει και ένα όχημα.

«Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε μια τσάντα πλάτης εντός της οποίας υπήρχε αστυνομική ταυτότητα με αναγραφόμενα στοιχεία —–. Στο σημείο πλησίον της ανεύρεσης του πτώματος βρέθηκε το ΙΧ μάρκας —– χρώματος ανθρακί, ιδιοκτήτης του οποίου τυγχάνει ο —–. Το πτώμα ήταν νεαρή γυναίκα» θα πει αρχικά στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας ο οποίος στη συνέχεια αναφέρει για την αναζήτηση του 30χρονου προγραμματιστή... Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr