Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης ομολόγησε την δολοφονία της Καρολάιν και έκανε ένα ανέλπιστο καλό

Οι αποκαλύψεις μετά το έγκλημα έφεραν πολλές αλλαγές...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης ομολόγησε την δολοφονία της Καρολάιν και έκανε ένα ανέλπιστο καλό

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν είναι ένα απλό φονικό, με νέες αποκαλύψεις να έρχονται στο φως, καθώς η ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έφερε μια σειρά από άλλες δολοφονίες γυναικών, που επίσης σόκαραν το πανελλήνιο. Αποτελεί, όμως, και κορωνίδα σε μια ουσιαστικά συζήτηση περί του θέματος.

Η αυστηροποίηση των ποινών για τα βαριά ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, όπως είναι η δολοφονία της Καρολάιν, για τα σεξουαλικά εγκλήματα, και τα εγκλήματα κατά των ανηλίκων και έμφυλης βίας, είναι λίγα βήματα πριν γίνουν γράμμα του νόμου, ενώ την ίδια στιγμή βαραίνουν οι πύλες εξόδου των φυλακών για τους βαρυποινίτες και καθυστερούν να ανοίξουν.

Κατά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας πήρε το «πράσινο φως» για να επέλθουν τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματικότητα και να ενδυναμωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία και τη Δικαιοσύνη... Διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr