Εξελίξεις με την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Βέβαιο ότι υπάρχει συνεργός»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου που έγινε τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εφημερίδα Realnews, υπενθυμίζει πως υπάρχουν ακόμα σημεία της υπόθεσης τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί. «Παρότι η κατηγορούμενη έχει κατ’ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεσή της, μέχρι και σήμερα η ίδια τεχνηέντως έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στη σχηματισθείσα δικογραφία, καταδεικνύει ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός».

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος προσθέτει πως η κατηγορούμενη φέρεται να είχε βοήθεια από άλλο άτομο ώστε να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση των κινήσεων του θύματός της. Είχε τοποθετήσει ακόμα και ειδική συσκευή στο αυτοκίνητό της.

«Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού είναι το ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης των κινήσεων της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από τη δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης GPS. Έτσι, η κατηγορούμενη είχε καταφέρει -και δη επί μακρόν- να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι, για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστις αυτού του είδους την παρακολούθηση, έλαβε τη βοήθεια κάποιου», αποκάλυψε.

Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος ως συνεργός της 34χρονης

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Live News και αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί που εξέτασαν την υπόθεση και έφτασαν μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 34χρονης, στρέφουν τις έρευνες σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά και σε ένα εξαφανισμένο κινητό τηλέφωνο.

Από την εξέταση του κινητού της είχε αποκαλυφθεί η επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο πριν και μετά την επίθεση, και οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχε γίνει η αναζήτηση του καυστικού υγρού μέσω εκείνου. Όταν μάλιστα του ζήτησαν να τους παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, εκείνος υποστήριξε ότι το είχε πουλήσει σε έναν άγνωστο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από τον αριθμό ΙΜΕΙ του κινητού ότι αυτό είχε καταστραφεί.