Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Ποιες είναι πλέον οι σχέσεις των δύο οικογενειών

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Έγκλημα 07.10.2021 17:26
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μπορεί η κόρη τους, Κάρολαιν, να δολοφονήθηκε στυγερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ωστόσο οι γονείς προσπαθούν να προχωρήσουν και να παρέχουν τα καλύτερα στην εγγονή τους, Λυδία.

Οι ίδιοι βρίσονται στην Αλόννησο, το ίδιο όμως και η οικογένεια του πιλότου, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στην μικρούλα.

Οι γονείς του, σύμφωνα με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, έχουν πια παραιτηθεί πό την διεκδίκηση της επιμέλειας της Λυδίας και όπως όλα δείχνουν, η μικρή θα συνεχίσει να μεγαλώνει με την οικογένεια της Καρολάιν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σκοπός των δύο οικογενειών είναι η ανατροφή της μικρής Λυδίας σε ένα περιβάλλον προστατευμένο χωρίς κόντρες και διαμάχες για αυτό και οι σχέσεις που διατηρούν μεταξύ τους είναι απολύτως αρμονικές ενώ στο φως βγήκαν και βίντεο του ζευγαριού από το παρελθόν.

Η απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία - "Κόλαφος" η εισαγγελέας για τον Μπάμπη

Την επόμενη Πέμπτη (7/10) το δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της κόρης της δολοφονημένης Κάρολαϊν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα στην φυλακή.

Σύμφωνα με την Real News, η πρόταση, μάλιστα, πυ έκανε η εισαγγελέας για τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του βρέφους είναι κολαφική για τον πιλότο, του οποίου η απόφαση να βάλει το παιδί πάνω στο άψυχο σώμα της Κάρολαιν αποτελεί, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ακόμη ένα δείγμα ότι είναι ακατάλληλος να του αναγνωριστεί οποιαδήποτε γονική μέριμνα.

«Μεταχειριζόμενος ακόμα και ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρει η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας τον ως άνθρωπο ανάλγητο, ψύχραιμο και απαθή.

«Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικη, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα.

Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειάς του και δη ανηλίκου.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του.

 Γλυκά Νερά εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίος, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει».

Η εισαγγελέας ζητά από το δικαστήριο να μεγαλώσει το παιδί με τους γονείς της Κάρολαϊν, στην Αλόννησο: «Η επικοινωνία της με τους πατρικούς ανίοντες δεν πρέπει κατά την κρίση μας να αποκλειστεί καθόσον θα εισπράττει αγάπη, στοργή και ενδιαφέρον από περισσότερους τρέφοντες ειλικρινή αισθήματα για την ίδια και αφετέρου διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ ανιόντων των δυο πλευρών -όπως προκύπτει από τις κοινωνικές έρευνες- εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης».

Προτείνεται λοιπόν οι γονείς του Μπάμπη να βλέπουν την μικρή ο τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Αλόννησο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γλυκά Νερά: Σε «αναμμένα κάρβουνα» στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ματωμένο στρώμα και μαξιλάρια - Φωτογραφίες γροθιά στο στομάχι από το στοιχειωμένο με τις μνήμες της Κάρολαιν σπίτι στα Γλυκά Νερά

Share