Χαλάνδρι: Εξελίξεις με την υγεία του οφθαλμίατρου

Παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χαλάνδρι: Εξελίξεις με την υγεία του οφθαλμίατρου

Στην εντατική παραμένει ο οφθαλμίατρος που δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμό από την πρώην σύντροφό του στο Χαλάνδρι, με την οποία έχουν μαζί κι μια κόρη. Ο ίδιος αποσωληνώθηκε ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη (δείτε εδώ και το πρώτο πράγμα που ζήτησε να μάθει όταν αποσωληνώθηκε).

Σύμφωνα με το Mega, οι τραυματισμοί έχουν αποκατασταθεί και όπως όλα δείχνουν θα βγει τη Δευτέρα από την Εντατική, ωστόσο θα χρειαστούν μέρες για να πουν με σιγουριά οι γιατροί πως έχει πια διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το έγκλημα στο Χαλάνδρι είναι μία από πολλές παρόμοιες υποθέσεις. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 18.000 διαζύγια. Υπάρχουν δικαστικές διενέξεις που κρατούν μέχρι και 15-20 χρόνια, μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά ή εξαντληθούν οικονομικά οι άνθρωποι από αυτές τις δίκες. Τέτοιου τύπου εγκλήματα έχουν σημειωθεί περίπου 30 τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την επιμέλεια του παιδιού».

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης από την μεριά του τόνισε: «Οι αντιδικίες των ζευγαριών δεν είναι πάντα για το διαζύγιο αυτό καθαυτό, αλλά γίνονται κυρίως με την επιμέλεια ή την επικοινωνία κάποιου γονέα με το παιδί. Ίσως το ζήτημα της επιμέλειας της 12χρονης ήταν η αφορμή. Διατάζει ο εσαγγελέας τον αναγκαστικό εγκλεισμό, αλλά όταν αυτό τελειώνει κανείς δεν παρακολουθεί μετά τι συμβαίνει».

Εξελίξεις με την υγεία του γιατρού στο Χαλάνδρι

«Ήταν μία ολέθρια σχέση» - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επίθεση στο Χαλάνδρι

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί του Σαββάτου (13/11) ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, κύριος Γιάννης Γλύκας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της επίθεσης της 49χρονης στον πρώην σύντροφό της στο Χαλάνδρι.

Όπως εξήγησε, η επιμέλεια έχει αφαιρεθεί από την δράστιδα ενώ μέχρι στιγμής έχουν βγει στην επιφάνεια πλήθος από αποκαλύψεις για την 49χρονη, όπως το γεγονός ότι είχε σημαδέψει με όπλο το παιδί της.

«Ήταν μια ολέθρια σχέση. Είχαμε τέτοια περιστατικά και στο παρελθόν. Ελπίζουμε ο άνθρωπος να τα καταφέρει. Αυτή τη στιγμή η δίωξη είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα που έχουν να κάνουν με απόπειρα αρπαγής του παιδιού. Μακάρι να μείνει εκεί η δίωξη και να μην έχουμε και αφαίρεση ζωής.

Πάρα πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί, και αφαίρεση ζωής γυναικών για λόγους έμφυλης βίας. Έτσι όπως ακούγεται, ο άνθρωπος είχε κάνει τα πάντα για το παιδί του. Είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια από τη μητέρα, ενώ η γυναίκα αυτή μάλλον έχει και άλλα προβλήματα ψυχιατρικής αξιολόγησης.

Αν ο παθών είχε προσφύγει στην αστυνομία, έπρεπε η αστυνομία να έχει παρέμβει. Θα έπρεπε να υπάρχουν μηνυτήριες αναφορές για τη συμπεριφορά της για να έχουμε μία εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλύκας.