Σάκης Αρναούτογλου: Δίνει τα φώτα του για τον Δεκαπενταύγουστο! Ζέστη ή.... βροχές;

Ετοιμαστείτε... έρχεται!

Σάκης Αρναούτογλου: Δίνει τα φώτα του για τον Δεκαπενταύγουστο! Ζέστη ή.... βροχές;

Ο κορυφαίος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει τα φώτα του για τον Δεκαπενταύγουστο! Ζέστη ή.... βροχές θα έχουμε το «Πάσχα του καλοκαιριού»;

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ που πάντα δίνει πρώτος και με απόλυτη εγκυρότητα την μακροπρόθεσμη τάση του καιρού προειδοποιεί για παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας και έντονης ζέστης.

Διαβάστε αναλυτικά όσα γράφει:

«Σε τροχιά ανομβρίας και ζέστης (κατά τόπους έντονης) εισέρχεται η χώρα το επόμενο 15ήμερο!

Κορύφωση του έντονου κύματος ζέστης αναμένεται κατά τη διάρκεια του 15Αυγούστου (κατά τόπους και καύσωνα) με σταδιακή υποχώρηση του κυρίως από τις 16- 17/8 και μετά και από τα δυτικά, όπου σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται όπως και στα βόρεια να ξεκινήσουν κάποιες τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας.
(Κάντε κλικ πάνω στο μετεώγραμμα και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στον τίτλο για να υπολογίστε χοντρικά την θερμοκρασία στην περιοχή σας).
Λεπτομέρειες για την όλη εξέλιξη φυσικά και θα υπάρχουν μόνον εδώ στη σελίδα μου στο facebook!

Για να μην χάνετε τον.. καιρό σας

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Σάκης Αρναούτογλου: Δίνει τα φώτα του για τον Δεκαπενταύγουστο! Ζέστη ή.... βροχές;

Δείτε και αυτό: Με τι καιρό θα κάνουμε Δεκαπενταύγουστο; Οι πρώτες εκτιμήσεις!

Καιρός σήμερα: Παραμένουν οι άνεμοι! Σε τι επίπεδα θα φτάσει η θερμοκρασία;

Καιρός σήμερα... Παραμένουν οι άνεμοι. Σε τι επίπεδα θα φτάσει όμως η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα;

Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν και σήμερα, καθώς θα πνέουν από 4 ως 6 και τοπικά έως και 7 μποφόρ. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές το απόγευμα στα δυτικά, αλλά και τα βόρεια ορεινά. Το κύμα δροσιάς από τους ανέμους πάντως, ξεκίνησε τη Δευτέρα και αναμένεται να κρατήσει ως και την Πέμπτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Ο καιρός για σήμερα:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και τοπικά στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.