Χίος: Ραγδαίες εξελίξεις με τον 19χρονο που πέθανε από μπασκέτα!

Τι συνέβη;

Χίος: Ραγδαίες εξελίξεις με τον 19χρονο που πέθανε από μπασκέτα!

Ραγδαίες εξελίξεις με τον 19χρονο που πέθανε από μπασκέτα στην Χίο, βυθίζοντας στο πένθος το νησί! Τι συνέβη;

Στον χώρο του μοιραίου συμβάντος βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ο διοικητής του Α.Τ. Χίου Γιάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, και οι Λευτέρης Παπαλάνης και Αργυρώ Τσικολή εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας.

Οι αρχές μαζί με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων εξέτασαν τη μπασκέτα που στέρησε τη ζωήστον 19χρονο νεαρό ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πραγματογνωμοσύνη.

Τραγική ειρωνεία για τον 19χρονο στην Χίο! «Έφυγε» μια μέρα πριν την γιορτή του!


Επί του παρόντος, ο χώρος με εντολή της κ. Σταυράτη αποκλείστηκε περιμετρικά για λόγους ασφαλείας και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξέταση της υπόθεσης στην ουσία της.


Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πρόβλημα με την επίμαχη μπασκέτα, η οποία δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, προέκυψε στη βάση της, αφού οι 4 μεταλλικές σωλήνες που στήριζαν το εσωτερικό της είχαν διαβρωθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 19χρονο.

Οι μηχανικοί που εξέτασαν την μπασκέτα σημείωσαν ότι ήταν αδύνατο κάποιος να διαγνώσει εξωτερικά το πρόβλημα που υπήρχε στο εσωτερικό της μπασκέτας, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η δεύτερη μπασκέτα του γηπέδου δεν φέρει κανένα σημάδι εξωτερικά ότι πρόκειται για επικίνδυνη κατασκευή.

Στο μεταξύ ο μηχανικός του Δήμου Χίου, που το πρωί πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: politischios.gr

Τραγικό δυστύχημα στην Χίο: Η επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου!

Η επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου για το τραγικό δυστύχημα που έγινε στην Χίο!

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένας 19χρονος νεαρός που βρίσκονταν για διακοπές στη Χίο, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς, ο οποίος συνελήφθη μετά το θάνατο του 19χρονου από την πτώση της μπασκέτας -και μετά αφέθηκε ελεύθερος- έβγαλε ανακοίνωση, αργά το μεσημέρι, για το τραγικό συμβάν.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων.

Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».