Σεισμός και στην Σάμο! Συναγερμός στο νησί!

Χαμός στα ελληνικά νησιά!

Σεισμός και στην Σάμο! Συναγερμός στο νησί!

Σεισμός και στην Σάμο έσκασε μόλις τώρα και σήμανε συναγερμός στο νησί! Νωρίτερα είχε γίνει σεισμός και στην Άνδρο!

Το εστιακό βάθος είναι 35 χιλιόμετρα βορειονατολικά της Σάμου.Ο σεισμός έγινε αισθητός από τους κατοίκους του νησιού, και ήταν 4,8 Ρίχτερ!

Σεισμός και στην Σάμο! Συναγερμός στο νησί!

"Χτύπησε" πάλι ο Eγκέλαδος! Σεισμός 6 Ρίχτερ στην...

"Χτύπησε"πάλι ο εγκέλαδος. Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν προκάλεσε πανικός στους πολίτες, όπως ενημέρωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου, πάντως δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είδε κτίρια να ταρακουνιούνται στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 22 χιλιομέτρων. Σεισμός 3,8 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Η Ταϊβάν, που παρότι η Κίνα θεωρεί πάντα επαρχία της που έχει αποσκιρτήσει διαθέτει δικό της κρατικό μηχανισμό, βρίσκεται πάνω από τον γεωλογικό χώρο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, σε εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή.

Σεισμός στην Ταιβάν

Σεισμός στην Κόρινθο! Ταρακουνήθηκε η περιοχή!

Σεισμός στην Κόρινθο! Ταρακουνήθηκε η περιοχή!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2.9 Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου ώρα 16.14 μμ στο Νομό Κορινθίας 31 χλμ Δυτικά της πόλης της Κορίνθου. Να σας υπενθυμίσπυμε τον σεισμό στην Καλαμάτα!

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 14.3 χλμ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και προέρχεται απο το ίδιο σημείο που έχει δώσει εδώ και 2 ημέρες αντίστοιχες σεισμικές δονήσεις.

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σεισμός τώρα στην Κόρινθο! Ταρακουνήθηκε η περιοχή!

Πηγή: athensmagazine.gr

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκες χτες και έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε στις 04:43 τα ξημερώματα τους κατοίκους της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, ο σεισμός είχε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, κοντά στη Μεσσήνη.

Έκτακτο: Σεισμός στην Καστορία πριν από λίγο!

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;


Το εστιακό του βάθος ήταν στα εννιά χιλιόμετρα.

Από την ασθενή δόνηση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.