Ραγίζει καρδιές η χήρα του ήρωα ψαρά! «Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος»!

Έδωσε μάχη για να σώσει από την θάλασσα όσους περισσότερους μπορούσε!

Ραγίζει καρδιές η χήρα του ήρωα ψαρά! «Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος»!

Ραγίζει καρδιές η χήρα του ήρωα ψαρά! Μεταξύ άλλων είπε: «Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος»!

Η χήρα του Κώστα Αρβανίτη, του ψαρά που έσωσε 70 ανθρώπους στην τραγωδία στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018 συγκλονίζει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η γυναίκα του περιγράφει τις δραματικές στιγμές που είχε ζήσει τότε.

Ο Κώστας Αρβανίτης όταν είδε τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή, αγνόησε τους δυνατούς ανέμους, πήρε τη γυναίκα του, τον γιο του και τον ναύτη του και βγήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να αναζητήσουν την Κατερίνα που είχε πέσει στο νερό για να γλιτώσει από τις φλόγες.

Δραματικά ντοκουμέντα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Σοκάρουν οι διάλογοι!

«Ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος, όμως φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα του, που τον έβλεπε παρά την εξασθένηση του οργανισμού του, εκείνο το βράδυ να δίνει γενναία μάχη για να σώσει από την θάλασσα όσους περισσότερους μπορούσε.

«Τον καπετάνιο μας! Αυτό ήταν ο Κώστας, ένας καπετάνιος. Σε όλη του την ζωή. Στην οικογένειά του, στην δουλειά του! Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει! Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ!», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η σύζυγός του, Χρύσα Αρβανίτη.

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε είδαμε την φωτιά, έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία δηλαδή άνθρωποι στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις», περιέγραψε η Χρύσα Αρβανίτη τη δραματική εκείνη μέρα.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ζευγάρι που πήραμε, ήταν 17χρονα. Ο Δημήτρης και η Κυριακή. Δεν έχω δει σε μάτια ανθρώπων περισσότερη απελπισία και φόβο», λέει συγκλονίζοντας η χήρα του καπετάνιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σήμερα, ο Ταξιάρχης βρίσκεται μόνος και αδειανός, δεμένος στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης.

Οι ψαράδες της Νέα Μάκρης ζητούν το καΐκι του, τον Ταξιάρχη, να παραμείνει δεμένο στο λιμάνι, ως σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο σε μιας από τις τραγικότερες ημέρες τις σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η τελευταία ανάρτηση του Κώστσα Αρβανίτη
Συγκλονίζει η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook ο ήρωας ψαράς Κώστας Αρβανίτης που έσωσε δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι την 23η Ιουλίου. Την αποφράδα εκείνη ημέρα είχε γενέθλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Αρβανίτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 70 του χρόνια. Ηταν άρρωστος καιρό, όπως αποκάλυψε η σύζυγός του στον ΑΝΤ1. Το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς είχε σώσει περίπου 70 ανθρώπους, τους οποίους περισυνέλεξε από τη θάλασσα.

«Δεν έχω μιλήσει πολύ για αυτά που βίωσα εκείνη τη νύχτα αφού δεν μπορούσα καλά καλά να διαχειριστώ τον πόνο, την απελπισία, την συμπαράσταση στους συνανθρώπους τους αλλά και σε ζώα δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα των καμένων ανθρώπων που έβαζα στην βάρκα μου με την οικογένεια μου και τον ναύτη μου» έγραφε.

Ραγίζει καρδιές η χήρα του ήρωα ψαρά! «Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος»!

Παράλληλα, άφησε αιχμές για «πολιτική εκμετάλλευση» της τραγωδίας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την ανάρτησή του ο Κώστας Αρβανίτης είχε συνοδεύσει με βίντεο που τραβήχτηκε την νύχτα τη 23ης Ιουλίου μέσα στην βάρκα του στην οποία πολλοί από εκείνους που είχε σώσει από την φονική πυρκαγιά.

Ραγίζει καρδιές η χήρα του ήρωα ψαρά! «Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος»!

Ίδια μέρα ένας χρόνος μετά. Όσο πλησίαζαν οι ημέρες της αποφράδας αυτής επετείου τόσο ένοιωθα να μεγαλώνει ένα κενό στο στήθος μου. Ημέρα γενεθλίων μου και το συναίσθημα μου αντί να είναι εορταστικό πιο πολύ μου μοιάζει με μνημόσυνο. Δεν έχω μιλήσει πολύ για αυτά που βίωσα εκείνη τη νύχτα αφού δεν μπορούσα καλά καλά να διαχειριστώ τον πόνο, την απελπισία, την συμπαράσταση στους συνανθρώπους τους αλλά και σε ζώα δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα των καμένων ανθρώπων που έβαζα στην βάρκα μου με την οικογένεια μου και τον ναύτη μου. Από την άλλη βίωσα και την πολιτική εκμετάλλευση αφού δύο εβδομάδες μετά μας κάλεσαν στο Μάτι (μαζί με κομματικούς κλακαδόρους) για να μας ευχαριστήσει ο Πρωθυπουργός και εκεί μας παρουσίασαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως Ματιώτες που επευφημούσαν την πολιτική της κυβέρνησης. Τα Χριστούγεννα με κάλεσαν να πάω μαζί με τους Μουσουλμάνους φίλους διασώστες να πούμε κάλαντα στον Άθεο Πρωθυπουργό μας. Η άρνηση μου ήταν αυτή που με απόκλεισε και από την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια πίκρα έχει μείνει κυρίως από την πολιτεία λόγω της στάσης της με τους αλλοδαπούς αφού και αυτούς τους εκμεταλλεύτηκε ψηφοθηρικά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στις διασώσεις με αυτοθυσία και ρισκάροντας τις περιουσίες τους όπως είναι οι ψαράδες και όλοι οι «σκαφάτοι» της Ανατολικής ακτής. Αιωνία η μνήμη όλων των αδικοχαμένων εκείνης της νύχτας.

Posted by Kostas Arvanitis on Tuesday, July 23, 2019

Πηγή: iefimerida.gr

Η κηδεία του ήρωα που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι θα τελεστεί με δημοσία δαπάνη!

Η κηδεία του ήρωα που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι θα τελεστεί με δημοσία δαπάνη!

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αχαΐα από την απώλεια του ψαρά Κώστα Αρβανίτη ο οποίος με το καΐκι του κατάφερε να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι όταν η φονική λαίλαπα της 23ης Ιουλίου κατέστρεφε την περιοχή.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του κ. Αρβανίτη θα τελεστεί με δημοσία δαπάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση γράφει:

«Ο Κώστας Αρβανίτης, που έφυγε από κοντά μας, ήταν ο άνθρωπος που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα όταν μαζί με τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον Μαχμούντ Μεσαφέρ έσωσαν 70 συνανθρώπους μας, με το καΐκι του, τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη.

Ο Κώστας Αρβανίτης θα αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένειά του, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη».

Πηγή: protothema.gr