Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! Μαρτυρία που «καίει» τον χειριστή του ταχύπλοου!

Ραγδαίες εξελίξεις!

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! Μαρτυρία που «καίει» τον χειριστή του ταχύπλοου!

Ραγδαίες εξελίξεις με την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι! Μαρτυρία που «καίει» τον χειριστή του ταχύπλοου!

Κατηγορηματικός ότι το βαρκάκι στο οποίο επέβαιναν τα δύο αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους, όταν το 12μετρο ταχύπλοο το έκοψε στη μέση στη θέση Θύνι Αργολίδας στο Πόρτο Χέλι, εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δύτης Αντώνης Ρεβύθης.

Ο κ. Ρεβύθης που απομάκρυνε τις σορούς των δύο νεκρών αδελφών, ηλικίας 70 και 60 ετών, και βοήθησε στη μεταφορά της βαριάς τραυματισμένης 60χρονης αδελφής τους, εξήγησε ότι «μια βάρκα 4,30 μέτρων αν έχει ένα λευκό φως είναι εντάξει και το βαρκάκι είχε, σας το υπογράφω ένορκα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «δημόσιο κίνδυνο» τον 44χρονο Γάλλο χειριστή του ταχύπλοου που λίγο πριν τις 11 το πρωί οδήθηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθεί.

Σε βάρος του Γάλλου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ο Αναστάσιος Ρεβύθης κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «ο Γάλλος δύο ημέρες πριν το δυστύχημα πήγε να πέσει πάνω σε ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε η κόρη μου».

Πρόσθεσε, δε, ότι «από όσο ξέρω του είχαν κάνει (σ.σ. του Γάλλου) πολλές φορές παρατήρηση» για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν με το ταχύπλοο.

Μιλώντας για την εικόνα που αντίκρυσε τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα είπε ότι «το ένα από τα νεκρά αδέλφια ήταν άσχημα χτυπημένο από την προπέλα».

Κατά τον κ. Ρεβύθη «ο 44χρονος λέει ψέματα, δεν ήταν στο κέντρο υγείας Κρανιδίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες όπως υποστήριξε».

Πηγή: protothema.gr

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο argolikeseidhseis.gr, ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, όπου επηλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Τη Δευτέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί ο 44χρονος χειριστής του ταχυπλόου προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας.

Στο ταχύπλοο εκτός του χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: protothema.gr