Βίντεο σοκ! Η ισχυρή έκρηξη στη φωτιά στον Υμηττό!

Βίντεο ντοκουμέντο!

Βίντεο σοκ! Η ισχυρή έκρηξη στη φωτιά στον Υμηττό!

Ένα βίντεο από τη χθεσινή φωτιά στον Υμηττό που έχει καταγράψει μια ισχυρή έκρηξη δίπλα σε σπίτια μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και προκάλεσε ερωτήματα τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν τις πρώτες πρωινές ώρες στον Υμηττό και κατέγραφαν την εξέλιξη της φωτιάς.

Την εξήγηση για το τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι εκρήξεις που ακούγονται δεν ήταν πριν την πυρκαγιά, ήταν μετά την πυρκαγιά και αφορούσαν μια συγκεκριμένη κατοικία που καιγόταν και υπήρχαν κάποιες φιάλες ενός συμπολίτη μας του οποίου το επάγγελμα του έδινε το δικαίωμα να έχει αυτές τις φιάλες» είπε συγκεκριμένα αποδομώντας τη θεωρία ότι το βίντεο που κατέγραψε εκρήξεις είναι απόδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό.

Φωτιά στον Υμηττό: Κάηκαν εγκαταστάσεις αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού!

Ραγδαίες και συγκλονιστικές εξελίξεις με την φωτιά στον Υμηττό! Κάηκαν εγκαταστάσεις αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού!

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα (12/8) τις πρώτες πρωινές ώρες κατέστρεψε τα μηχανήματα γνωστού ραδιοσταθμού.

Τεράστιες ήταν οι ζημιές στα κοντέινερ όπου ήταν αποθηκευμένος ο πομπός και ο υπόλοιπος τεχνικός εξοπλισμός του Love Radio 97.5, που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ραδιοσταθμός μέσα από τα social media και ο διευθυντής του, Δημήτρης Ψεματίκας.

Φωτιά στον Υμηττό: Κάηκαν εγκαταστάσεις αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού!

Σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός επιρρίπτει ευθύνες στο τοπικό Δασαρχείο για την καθαριότητα του χώρου γύρω από τις εγκαταστάσεις του, και δηλώνει πως θα επανέλθει το συντομότερο δυνατό.

Προς το παρόν ο Love 97.5 συνεχίζει να εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις του στην Αίγινα, που καλύπτουν κυρίως τα Νότια Προάστια, και από το loveradio.gr.

Καλημέρα σε όλους.

Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις του Love 97,5 στο Υμηττό έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από την φωτιά που ξεκίνησε από την Παιανία και έφτασε τα ξημερώματα μέχρι το Κέντρο Εκπομπής στην κορυφή.

Ακόμα δεν επιτρέπεται ούτε η πρόσβαση από τις Αρχές όποτε δεν γνωρίζουμε καν το μέγεθος της ζημιάς.

Συνεχίζουμε να μεταδίδουμε το πρόγραμμά μας μέσω διαδικτύου προς το παρόν καθώς θα χρειαστούν σίγουρα πάνω από 3 μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να κανουμε ότι χρειάζεται για να επανέλθουμε στον αέρα της Αττικής.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την αγάπη και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πάλι κοντά σας το συντομότερο δυνατόν.

Αν το Δασαρχείο είχε επιτρέψει την αποψίλωση από τους θάμνους και τα πουρνάρια της περιοχής, η φωτιά θα είχε σταματήσει και δεν θα είχαν καεί τόσοι σταθμοί. Αλλά δεν επέτρεπαν να καθαρίσεις τον νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο σου ούτε στον παραμικρό βαθμό...

Δεν θα κάνουμε πίσω, θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα για να μας ακούσετε ξανά στην Αθήνα και τα περίχωρα το συντομότερο δυνατόν.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την κατανόηση, όλα είναι μέσα στη ζωή.

Προχωράμε.

Φωτιά στον Υμηττό: Κάηκαν εγκαταστάσεις αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού!

Φωτιά στον Υμηττό: Εκκενώθηκαν σπίτια - Άνοιξαν οι δρόμοι!

Εξελίξεις με την φωτιά στον Υμηττό! Εκκενώθηκαν σπίτια ενώ οι δρόμοι που είχαν κλείσει μόλις άνοιξαν!

Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από την Παιανία και έφτασε έως τις κεραίες.

Η φωτιά κινήθηκε νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά και είχε φτάσει μέχρι και την κορυφογραμμή της Καισαριανής.
Ωστόσο η κατάσταση εξομαλύνεται σταδιακά (από τις 7:30 περίπου).

Φωτιά στον Υμηττό: Εκκενώθηκαν σπίτια - Άνοιξαν οι δρόμοι!

Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έχουν κινητοποιηθεί: 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο άρχισαν να πετούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ένα της Πυροσβεστικής και δύο του ελληνικού στρατού ως συνδρομή. Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους.

Φωτιά στον Υμηττό: Εκκενώθηκαν σπίτια - Άνοιξαν οι δρόμοι!

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή. Περίπου στις 07:30 η κυκλοφορία επετράπη κανονικά ξανά.

Φωτιά στον Υμηττό: Εκκενώθηκαν σπίτια - Άνοιξαν οι δρόμοι!

Κάηκαν δύο σπίτια
Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε κάηκαν δύο σπίτια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Διακοπή κυκλοφορίας σε Κατεχάκη και Αττική Οδό

Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων:

στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέττα
στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή.

Τελικά μετά από λίγη ώρα και περίπου μετά τις 07:30 οι δρόμοι άνοιξαν ξανά για όλα τα οχήματα και η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά.