Φωτιά και στην Νέα Μανωλάδα: Κλειστή η Πατρών - Πύργου!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Φωτιά και στην Νέα Μανωλάδα: Κλειστή η Πατρών - Πύργου!

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας παραπλεύρως της Εθνικής Οδού. Κλειστή η Πατρών - Πύργου

Η πυρκαγιά έχει λάβει διαστάσεις αλλά μπορεί να ελεγχθεί καθώς δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι.

Ξέσπασαν πυρκαγιές σε Ηλέια και Κιάτο!

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο και ενισχύονται, ενώ και η Αστυνομία κάνει εκτροπή και ρύθμιση της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη στην περιοχή λόγω των πυκνών καπνών.

Πηγή: Ilialive.gr

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώθηκε και τέταρτο χωριό - Τραυματίστηκε ένας Πυροσβέστης!

Εκκενώθηκε και τέταρτο χωριό στην Εύβοια εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιά. Τραυματίστηκε ένας Πυροσβέστης από μεγάλες φλόγες.

Οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρού εκκενώθηκαν νωρίτερα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Ψαχνά. Εντολή εκκένωσης δόθηκε πριν από λίγο για το χωριό Πλατάνια.

Μάλιστα, κατατέθηκε αίτημα συνδρομής για εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας - Κροατία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της μάχης με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια. Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως αυτή την στιγμή μεταφέρεται στο ΚΑΤ, στην Αθήνα, όπως θα αξιολογηθούν τα εγκαύματά του.

Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Φλέγονται οικισμοί!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κρίθηκε η Εύβοια μετά την φωτιά που έχει ξεσπάσει. Φλέγονται οικισμοί και οι Πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη.

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει βγει εκτός ελέγχου, εκκενώθηκε ακόμη ένα χωριό, ενώ οι φλόγες πάνε προς τα Ψαχνά.

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια

Φωτιά Εύβοια