Έκτακτο: Ξέσπασαν δύο φωτιές στη Μεσσηνία!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες!

Έκτακτο: Ξέσπασαν δύο φωτιές στη Μεσσηνία!

Έκτακτο! Δυο φωτιές ξέσπασαν πριν από λίγα λεπτά στη Μεσσηνία!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και λίγη ώρα, πυροσβέστες στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας όπου έχουν ξεσπάσει δυο πύρινα μέτωπα. Η μια φωτιά μαίνεται σε χωματερή κοντά στο Ζευγολατιό και η άλλη κοντά στο χωριό Χριστοφιλαϊκά και είναι ορατή από την Εθνική Οδό.

Στην περιοχή συνδράμουν και εναέρια μέσα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη για να περιορίσει αρχικά τις πυρκαγιές χωρίς να επεκταθούν και να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Αυτός είναι ο εμπρηστής της Εύβοιας! 44χρονος και οικογενειάρχης!

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου, βρίσκονται σε επιφυλακή έξι περιφέρειες της χώρας, εξαιτίας του υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Πηγή: iefimerida.gr

Έκτακτο: Φωτιά στην Μάνδρα Αττικής!

Έκτακτο! Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στην Μάνδρα Αττικής

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ερυθρές του δήμου Μάνδρας-Ειδύλλιας σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες, 25 οχήματα, 3 ελικόπτερα -εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό- 2 αεροσκάφη Καναντέρ και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Έκτακτο: Φωτιές σε Κρήτη και Ήπειρο!

Φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε τρεις περιοχές της χώρας σε Κρήτη και ήπειρο. Στη Βιάννο, τα Κεραμειά Χανίων και το Σταυράκι Ιωάννινων.

Με 27 πυροσβέστες και 13 οχήματα αλλά και μία ομάδα πεζοπόρου επιχειρεί η πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Σταυράκι Ιωάννινων. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες.

Νωρίτερα, στην Βιάννο Ηρακλείου τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν άμεσα τη φωτιά που ξέσπασε σε χορτολειβαδική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Θεσσαλονίκη! Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες!

Φωτιές στην Κρήτη και την Ήπειρο

Λίγο αργότερα, οι πυροσβέστες στην Κρήτη κλήθηκαν για φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Κεραμειά Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε έκταση με ελιές και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα και ένας αξιωματικός.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί άμεσα υπό έλεγχο, όπως ακριβώς έγινε και στη Βιάννο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στην Κρήτη, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

Πηγή: protothema.gr

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Ξέσπασε φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο!

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Ξέσπασε φωτιά πριν από λίγη ώρα στον εξωτερικό χώρο οπωροπαντοπωλείου στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας κοντά στο αεροδρόμιο.

Στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thesspress η φωτιά ξέσπασε από εύφλεκτο υλικό σε υπόγειο που βρίσκεται δίπλα σε κατάστημα οπωροκηπευτικών επί της Εθνικής Οδού.

Ξέσπασε πυρκαγιά σε φυλακή! Τρεις νεκροί και 7 τραυματίες!

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι επιβάτες με τα δρομολόγια των λεωφορείων,καθώς ο δρόμος έκλεισε για αρκετή ώρα.

undefined

undefined