Καιρός: Ασφυκτική ζέστη και σήμερα! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 40αρια;

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός: Ασφυκτική ζέστη και σήμερα! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 40αρια;

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα έχει ασφυκτική ζέστη και σήμερα (26/8)! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 40αρια;

Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού και σήμερα, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται να φτάσει η θερμοκρασία ξανά στους 39 βαθμούς κατά τόπους, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατούν ισχυροί άνεμοι, που θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν αλλάξει και κρατούν σε εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό, καθώς υπάρχει ο φόβος για πυρκαγιές. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, θα σημειωθούν και τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Έκτακτο δελτίο καιρού: 40άρια με θυελλώδεις ανέμους! Ποιες περιοχές θα... πάρει και θα σηκώσει;

Η πρόγνωση του καιρού:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ! Προειδοποιεί για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί με ένα νέο έκτακτο δελτίο καιρού για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες!

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρά μελτέμια έως και 8 μποφόρ σε νότιο Ευβοϊκό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, κεντρικό Αιγαίο, στενό Καφηρέα και θάλασσα Κυθήρων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, φαίνεται πως ο καιρός θα μας... δοκιμάσει την Παρασκευή, καθώς η ζέστη θα είναι αρκετά έντονη.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται άνεμοι «κόλαση»! Στα ύψη η θερμοκρασία!

Ο συνδυασμός των ισχυρών ανέμων με την άνοδο του υδραργύρου που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ενισχύει τον κίνδυνο εκδήλωσης και εμφάνισης πυρκαγιάς τα επόμενα 24ωρα, γι' αυτό και ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει σε επιφυλακή το Σαββατοκύριακο.

Το έκτακτο δελτίο για τους ανέμους από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ! Προειδοποιεί για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες!

Σύμφωνα με το meteo.gr, σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή, φτάνοντας κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36-38 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, και τους 35-37 βαθμούς στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Παράλληλα, το μελτέμι θα φτάνει τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο μειώνοντας αρκετά τη δυσφορία, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα νησιά του Αιγαίου και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ! Προειδοποιεί για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες!

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το μεσημέρι της Παρασκευής 23/08. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ! Προειδοποιεί για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες!

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ! Προειδοποιεί για θυελλώδεις άνεμους και υψηλές θερμοκρασίες!

Πηγή: protothema.gr