Τραγωδία στον Πόρο: Καρέ καρέ η στιγμή που το ελικόπτερο χτυπάει στα καλώδια και εκρήγνυται!

Βίντεο σοκ από την ώρα που έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι!

Τραγωδία στον Πόρο: Καρέ καρέ η στιγμή που το ελικόπτερο χτυπάει στα καλώδια και εκρήγνυται!

Καρέ καρέ η στιγμή που το ελικόπτερο της τραγωδίας στον Πόρο, χτυπάει στα καλώδια και εκρήγνυται. Την στιγμή κατέγραψε ένας 22χρονος Δανός τουρίστας και δημοσιεύθηκαν σε νορβηγική ιστοσελίδα.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο, από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο με τους τρεις νεκρούς, κατέγραψε ένας Δανός τουρίστας (ο 22χρονος Στίαν Μπρέντμο Σίβερσεν), από σκάφος στο λιμάνι του νησιού.

Το βίντεο, που δημοσιεύει το saronicmagazine.gr, σοκάρει, καθώς φαίνεται καρέ-καρέ το μέγεθος της έκρηξης, τη στιγμή που το ελικόπτερο προσκρούει στα καλώδια της ΔΕΗ.

Το βίντεο αναρτήθηκε στη νορβηγική ιστοσελίδα vg.no, που φιλοξενεί και δηλώσεις του 22χρονου Δανού. Ο Σίβερσεν δηλώνει συγκλονισμένος, ενώ λέει ότι έτυχε την ώρα εκείνη να δοκιμάζει τη νέα κάμερα του φίλου του, και γι' αυτό κατέγραψε την τραγωδία!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο εδώ

Τραγωδία στον Πόρο: Ραγδαίες εξελίξεις για το μοιραίο ελικόπτερο! Τι σχέση έχει το μαύρο κουτί;

Ραγδαίες εξελίξεις για το μοιραίο ελικόπτερο της τραγωδίας που έγινε στον Πόρο! Τι σχέση έχει το μαύρο κουτί;

Στην Ιταλία θα μεταφερθεί το μαύρο κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Το μαύρο κουτί περιέχει όλα τα στοιχεία που θα δώσουν τις απαντήσεις για την πτώση του. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα το μαύρο κουτί, καθώς η Ιταλία είναι η χώρα όπου κατασκευάστηκε το ελικόπτερο και άρα το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

«Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευόταν να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPENTV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι δυστυχώς ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για τον Έλληνα χειριστή του και δύο Ρώσους, οι οποίοι είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο από τον Γαλατά για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σήμερα, σε κλίμα οδύνης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πιλότου Νίκου Καρυστινού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 57 ετών.

Πηγή: iefimerida.gr

Τραγωδία στον Πόρο: Ο γιος του πιλότου συγκίνησε στον ΑΝΤ1 - «Μακάρι να μπορούσα να...»!

Συγκίνησε στον ΑΝΤ1 ο γιος του άτυχου πιλότου της τραγωδίας στον Πότο. «Μακάρι να μπορούσα να καλύψω σε ένα λεπτό το τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Καλοκάιρι not» και αναφέρθηκε στον πατέρα του, αλλά και στο τραγικό γεγονός, κάνοντας αποκαλύψεις.

«Μακάρι να μπορούσα να καλύψω σε ένα λεπτό το τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου. Σαν πιλότος ήταν φανταστικός. Στο μόνο που ήταν καλύτερος ήταν στο να είναι πατέρας. Πάντα ήθελε να πετάει, του άρεσε πολύ ο αέρας» λέει χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας «Πριν απογειωθεί έστειλε σε όλους φωτογραφίες».

Η κηδεία του πιλότου θα γίνει σήμερα στις 11.

Τραγωδία στον Πόρο! Συγκλονίζουν τα λόγια του άτυχου πιλότου! «Αυτά τα καλώδια με ανατριχιάζουν»!

Δίχως τέλος η τραγωδία στον Πόρο! Συγκλονίζουν τα λόγια του άτυχου πιλότου! «Αυτά τα καλώδια με ανατριχιάζουν»!

Γνώστης των κινδύνων που έκρυβε το μη αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στον Γαλατά ήταν ο άτυχος πιλότος, Νίκος Καρυστινός.

«Το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις μας έλεγε "αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο με ανατριχιάζουν"» δήλωσε ο γιος του στον Alpha.

«Και αυτά ήταν τα καλώδια που του κόστισαν τη ζωή» πρόσθεσε συγκλονισμένος ο γιος του Νίκου Καρυστινού.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Καρυστινός «το ελικοδρόμιο είναι χωράφι, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει σήμανση και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο δεν τηρεί τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε».

Σύμφωνα με τον ίδιο συνάδελφοι του πατέρα του που είδαν το διαθέσιμο υλικό από την πτώση του ελικοπτέρου το απόγευμα της Τρίτης είπαν στην οικογένεια «το ελικόπτερο έπεσε 300 μέτρα από το σημείο που απογειώθηκε. Σε αυτά τα μέτρα έπρεπε να πάρει ύψος 100 ποδών και από τα βίντεο που φάνηκε ότι δεν μπορούσε να πάρει ύψος».

Η μαρτυρία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις πρώτες πληροφορίες από την εν εξελίξει έρευνα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων οι οποίες κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά σημειώθηκε η συντριβή στη θάλασσα.

Πηγή: protothema.gr