Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο: Η απάντηση για το αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες

Tι δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος;

Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο: Η απάντηση για το αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την τραγωδία στο Αίγιο και απάντησε για το αν ο οδηγός του συγκλονιστικού τροχαίου είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Λόγο για «δήθεν ειδήσεις» έκανε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, σχετικά με την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στο Αίγιο, όπου ένας 28χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγόνι.

Ο γνωστός δικηγόρος, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην υπόθεση με την «συμπλοκή» που φέρεται να είχε στο παρελθόν ο κατηγορούμενος με αστυνομικούς, μετά από καταδίωξη, λέγοντας πως έχει κλείσει αθωωτικά η υπόθεση αυτή.

«Η υπόθεση για δήθεν συμπλοκή έχει λήξει με αθωωτική λύση. Δε ξέρω ποιοι πληροφορούν τους δημοσιογράφους, αλλά θα πρέπει να ακούγεται η άλλη άποψη. Εχει αθωωθεί αμετάκλητα. Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση το ποιος διέρρευσε αυτή την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Τραγωδία στο Αίγιο: Είχε εμπλακεί σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς o 28χρονος οδηγός!

Κούγιας για τροχαίο δυστύχημα: Ολα είναι υπό διερεύνηση

Για το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως ο 28χρονος έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και ο κ. Κούγιας σχολίασε πως τα όσα έχουν γραφτεί για το αποτελέσματα των πραγματογνώμων, δεν ισχύουν.

«Η τωρινή υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Είναι παράνομο να διαρρέει το οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση. Ακουσα να διαρρέει το αποτέλεσμα της έρευνας των πραγματογνώμων (για υπερβολική ταχύτητα). Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν. Είναι προς διερεύνηση ακόμη. Είναι αδιανόητο να προκύπτουν δήθεν ειδήσεις για έρευνες που δεν έχουν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Κούγιας: Δεν εγκατέλειψε τα θύματα, ήθελε να αυτοκτονήσει

Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε την θέση του κατηγορούμενου, λέγοντας πως δεν εγκατέλειψε τα θύματά του, αλλά πήγε να αυτοκτονήσει.

«Αυτή τη στιγμή ερευνάται αν είχε καταναλώσει οινόπνευμα ή άλλες ουσίες. Αυτό θα το ξέρουμε μετά από ένα ή δύο μήνες. Δεν υπάρχει εγκατάλειψη των θυμάτων. Η μητέρα του δράστη ειδοποίησε ότι πήγε να αυτοκτονήσει. Η εγκατάλειψη είναι πλημμέλημα. Δεν υπήρχε πρόθεση να εξαφανιστεί. Η πληροφορία που έχω είναι ότι πήγε να αυτοκτονήσει. Η ψυχική του υγεία είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τη δουλειά που κάνει», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: iefimerida.gr

Τραγωδία στο Αίγιο: Η επιστολή του Αλέξη Κούγια! Τι ζητάει ο δικηγόρος του 28χρονου που σκόρπισε τον θάνατο;

Οι δικηγόροι του 28χρονου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που οδήγησε στο θάνατο τη γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, Ιωάννης Σαμέλης και Αλέξης Κούγιας, ζητούν επαφή από τους συγγενείς των θυμάτων.

«Επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως», λένε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Το δικηγορικό μας γραφείο από κοινού με το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Γιάννη Σαμέλη ανέλαβε την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανατηφόρου ατυχήματος στις Καμάρες Αιγίου, όπου έχασαν τη ζωή τους η 67χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της.

Η εντολή την οποία έχουμε από τον αποκλειστικά υπαίτιο του ατυχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το ατύχημα νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση σε Ψυχιατρική Κλινική και δεν προβάλλει καμιά δικαιολογία για την υπαιτιότητά του, είναι, εφόσον το επιθυμεί και η οικογένεια των θυμάτων, να έρθουμε σε επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως.

Και τα δύο δικηγορικά γραφεία εκφράζουμε την απόλυτη λύπη και τη συμπαράστασή μας για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του στην οικογένεια των θυμάτων και εκφράζουμε τόσο τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, όσο και την ευχή ο χρόνος να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το αδιανόητο που τους συνέβη.

Με απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων,

Αλέξιος Κούγιας
Γιάννης Σαμέλης».

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με την τραγωδία στο Αίγιο, αφού ο 28χρονος οδηγός που «θέρισε» γιαγιά και εγγονάκι μπήκε στο ψυχιατρείο!

«Πριν από όλα να πούμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων και τα αισθήματα συντριβής του εντολέα μου. Να μεταφέρω μια ανθρώπινη συγγνώμη προς την οικογένεια των θυμάτων, που προφανώς δεν είναι αρκετή για να απαλύνει τον πόνο τους, αλλά είναι το ελάχιστο που μπορεί να εκφράσει ο εντολέας μου.

Είναι σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Από χθες το βράδυ νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Πεντέλης, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ήδη από τη Δευτέρα είχε εξεταστεί από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών» είπε ο δικηγόρος του Γιάννης Σαμέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σαμέλης διέψευσε ότι ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης. «Υπέστη ψυχολογικό σοκ, είχε κρίση πανικού. Είναι ανακριβές ότι προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης, έπεσε στη θάλασσα με αυτοκτονικές τάσεις».


Η μητέρα του οδηγού ήταν εκείνη που, μαζί με τον άλλο της γιο, τον έπεισαν να παραδοθεί στην Αστυνομία. Το εξοχικό τους σπίτι βρίσκεται κοντά στο σημείο της τραγωδίας. Δεν μπορούσε, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι ως οικογένεια .Το παιδί είναι συντετριμμένο. Μου έλεγε "ήθελα να είμαι εγώ στη θέση των θυμάτων". Στη θάλασσα το παιδί είχε πάει με αυτοκτονικές διαθέσεις. Τον μαζέψαμε με τον αδερφό του από την παραλία και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Όταν είδα τα θύματα στο ασθενοφόρο μου ήρθε λιποθυμία. Ζητώ ως μανά συγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων.

Τραγωδία στο Αίγιο: Απέραντος θρήνος στην κηδεία γιαγιάς και εγγονού - «Ήθελα να αυτοκτονήσω και όχι να διαφύγω» λέει ο 28χρονος!

Σοκάρουν τα λόγια του 28χρονου της τραγωδίας στο Αίγιο. «Ηθελα να αυτοκτονήσω και όχι να διαφύγω» φαίνεται πως είπε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Απέραντη η θλίψη στην κηδεία γιαγιά και εγγονού.

Ο 28χρονος που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στη μοιραία στροφή του Αιγίου και σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι, δήλωσε πως βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Όπως τονίζει ο ίδιος, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, έφυγε από το σημείο και έπεσε στη θάλασσα του διπλανού χωριού όχι για να κρυφτεί σε βάρκα, αλλά για να αυτοκτονήσει.

«Ζητώ συγγνώμη, δηλώνω τη βαθιά μου οδύνη και συντριβή. Η συγγνώμη μου δεν είναι αρκετή για να απαλύνει τον πόνο. Θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση των θυμάτων, γι’ αυτό και έπεσα στη θάλασσα μετά το δυστύχημα, για να πνιγώ», φέρεται να είπε. Αυτά τουλάχιστον μετέφερε στο Open Tv ο δικηγόρος του οδηγού και σημείωσε πως όλα όσα ακούστηκαν μέχρι τώρα για το θέμα, περί διαφυγής του πελάτη του, είναι εκτός λογικής. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 28χρονος βρίσκεται στο σπίτι του στην Αθήνα και επισκέπτεται καθημερινά ψυχιάτρους.

Στο μεταξύ, η 20χρονη συνοδηγός στη μοιραία BMW θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, αφού είδε τι συνέβη. Η ίδια δήλωσε πως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, λιποθύμησε, ενώ ο 28χρονος, κατά την κατάθεσή της, ήταν σε κατάσταση σοκ.

Πηγή: Ethnos