Θρήνος! Δολοφόνησαν υποψήφια Δήμαρχο μαζί με την συνοδεία της!

Άνοιξαν πυρ στο αυτοκίνητο της!

Θρήνος! Δολοφόνησαν υποψήφια Δήμαρχο μαζί με την συνοδεία της!

Θρήνος επικρατεί Κολομβία μετά την είδηση πως δολοφόνησαν υποψήφια Δήμαρχο μαζί με την συνοδεία της. Δέχτηκε πυρά στο αυτοκίνητο της.

Το θωρακισμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Καρίνα Γκαρσία Σιέρα, υποψήφια του κόμματος των Φιλελευθέρων στον δήμο Σουάρες, στην επαρχία Κάουκα, δέχθηκε πυρά από ισχυρά τουφέκια μεγάλου βεληνεκούς, πριν πυρποληθεί. Τα υπόλοιπα θύματα ήταν η μητέρα της, τρία στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος κι ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στην περιοχή είναι γνωστό ότι παράγονται και διακινούνται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και λειτουργούν παράνομα μεταλλεία. Αποστάτες των FARC, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης του 2016, που συνήφθη ανάμεσα στην άλλοτε ισχυρότερη οργάνωση ανταρτών στην αμερικανική ήπειρο και την προηγούμενη κυβέρνηση της Κολομβίας, φέρονται να επιχειρούν εκεί. Στην ίδια περιοχή δρουν επίσης πάντως συμμορίες που έχουν σχηματίσει ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί.

Θύμα ληστείας γνωστός Έλληνας βουλευτής στο Σύνταγμα!

«Μετά λύπης μας αναφέρουμε» ότι για τη δολοφονία της υποψήφιας «είναι βέβαιο ότι ευθύνεται ο αποκαλούμενος “Μαχίν Μπου”, επικεφαλής ομάδας αποστατών των FARC», δήλωσε ο Μιγκέλ Σεμπάγιος, επίτροπος ειρήνης. «Θεωρούμε δεδομένο πως ευθύνεται, λόγω της επιρροής του στην περιοχή, για αυτό το ειδεχθές έγκλημα», πρόσθεσε ο Σεμπάγιος. Κατήγγειλε εξάλλου ότι άλλο ένα στέλεχος των Φιλελεύθερων απήχθη στην επαρχία Τσοκό (βορειοδυτικά), ενέργεια την ευθύνη για την οποία επέρριψε σε μέλη του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως της τελευταίας οργάνωσης ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στη χώρα.

Αμοιβή για πληροφορίες ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Κολομβίας

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Αμυνας της Κολομβίας Γκιγιέρμο Μποτέρο προσέφερε αμοιβή ύψους περίπου 44.000 δολαρίων ΗΠΑ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη δύο ηγετών των αποστατών των FARC στην επαρχία, συμπεριλαμβανομένου του «Μαχίν Μπου». Ούτε ο Σεμπάγιος, ούτε ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκαν σε κάποια απόδειξη που να τεκμηριώνει ότι την επίθεση διέπραξαν αποστάτες.

Η Γκαρσία είχε καταγγείλει επανειλημμένα πως δεχόταν απειλές στον Συνήγορο του Λαού, ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Υποφέρουμε σήμερα -ένας πατέρας, μια αδελφή. Μένει πίσω ένα παιδί τριών ετών, που θα υπομείνει τις συνέπειες της αβελτηρίας αυτής της χώρας, αυτού του εμπόλεμου κόσμου όπου ζούμε», είπε ο Ορλάντο Γκαρσία, 60 ετών, ο πατέρας της υποψήφιας, διευκρινίζοντας πως η κόρη του δεχόταν απειλές από οπαδούς πολιτικών αντιπάλων της.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων κατήγγειλε την δολοφονία της υποψήφιάς του από «τρομοκράτες» και απαίτησε εγγυήσεις για την ασφάλεια των στελεχών του από τις αρχές ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο πρώην δήμαρχος της Τεχεράνης για τη δολοφονία της συζύγου του!

Καταδικάστηκε σε θάνατο πρώην δήμαρχος της Τεχεράνης στο Ιράν μετά την ολοκλήρωση της δίκης, για την δολοφονία της συζύγου του.

Ο Μοχαμάντ Αλί Νατζαφί, 67 ετών, ισχυρή προσωπικότητα εντός του μεταρρυθμιστικού κινήματος στο Ιράν, καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, επειδή πυροβόλησε και σκότωσε στις 28 Μαΐου τη δεύτερη σύζυγό του, τη Μιτρά Οστάντ μέσα στο σπίτι τους.

Η Οστάντ, που ήταν κατά 30 χρόνια μικρότερή του, βρέθηκε νεκρή μέσα στην μπανιέρα, ενώ ο Νατζαφί παραδόθηκε την ίδια ημέρα στην αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα.

Άνδρας σκότωσε πέντε του παιδιά και καταδικάστηκε σε θάνατο!

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο πρώην δήμαρχος της Τεχεράνης για τη δολοφονία της συζύγου του!