Καιρός: Ξεκινούν οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός: Ξεκινούν οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα!

Ξεκινούν οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, από το απόγευμα και μετά, βροχές σε Μακεδονία, Θράκη, δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Ήδη, οι βροχές έχουν αρχίσει κυρίως στα Βόρεια εδώ και λίγες ημέρες. Δείτε αναλυτικά...

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες!

Έκτακτο δελτίο καιρού μόλις «έσκασε»! Δείτε αναλυτικά πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες!

Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού του Σεπτεμβρίου, καθώς έφερε βορειάδες, δίνοντας μια ανάσα δροσιάς και αφήνοντας πίσω τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Το σκηνικό του καιρού, πάντως, αλλάζει σιγά-σιγά καθώς από το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται λίγη συννεφιά και ηλιοφάνεια. Διαβάστε αναλυτικά και τον καιρό για σήμερα...

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.