Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή! Τι συνέβη;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ραγδαίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή! Τι συνέβη;
Ενημέρωση 16.09.2019 16:05

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Χρυσή Αυγή. «Λουκέτο» στα κεντρικά γραφεία. Το Σάββατο φορτηγά έφτασαν στο κτήριο για να το αδειάσουν.

Βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, που την έθεσαν εκτός Βουλής, με αποτέλεσμα τα γραφεία, που φύτρωναν κάποτε σαν τα μανιτάρια, να κλείνουν, με τελευταίο το κεντρικό, στη Μεσογείων.

Μετά και το κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης στον Πειραιά, «λουκέτο» φαίνεται ότι μπαίνει και στα κεντρικά γραφεία.

Υπό διάλυση η Χρυσή Αυγή: Φεύγουν ένας-ένας από το κόμμα!

Χρυσή Αυγή

Το Σάββατο, έξω από το κτίριο, τέσσερα μεγάλα φορτηγά εταιρείας άρχισαν να αδειάζουν τους χώρους που στεγάζονταν η οργάνωση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε χρήστης του twitter.

Η διάλυση της Χρυσής Αυγής δεν φαίνεται μόνο στο κλείσιμο των γραφείων, αλλά και στην (όχι και τόσο διακριτική) αποστασιοποίηση στελεχών της, με πρώτο τον υπόδικο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Μια μέρα αργότερα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Πηγή: protothema.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών συνεχίστηκε σήμερα με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, του 18ου κατηγορούμενου, ο οποίος λάμβανε στο κινητό του τα μηνύματα που ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης, Γιώργος Πατέλης έστελνε στην ομάδα ασφαλείας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Τσόρβας αναιρεί όσα είπε! «Δεν είδα συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουκαπιά»!

Με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε η 9η Σεπτεμβρίου 2019, με τη συνέχιση των απολογιών των υπόλοιπων 50 κατηγορούμενων, ξεκινώντας με όσους κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα.

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης και αυτός με την σειρά του αποποιήθηκε τη συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση του Παύλου Φύσσα, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές σκοπομότητες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή, χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου» και προσέθεσε: « Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο».

Κατηγoρούμενος: Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα

Πρόεδρος: Ποιό ζήτημα;

Κατηγορούμενος: Οι διώξεις όλων αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για ανθρώπους οικογενειάρχες, με αρχές, τίμιους. Είναι καλοί άνθρωποι, βοηθούσαν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Δεν θα ήμουν εγώ στο χώρο αν ήταν. Δεν έκαναν κάτι κακό.

Πρ: Από τη άλλη υπάρχει μία ανθρωποκτονία... στη δικογραφία εκτός από τον ένα που έδωσε τις μαχαιριές, φαίνεται πως υπήρχε στο σημείο ικανός αριθμός ανθρώπων και με την παρουσία τους είχαν συμμετοχή.


Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσα...

Πρ: Επειδή λέτε για τους υπόλοιπους ότι είναι οικογενειάρχες.. Παίρνετε θέση και για άλλους...

Κατηγ: Γνώριζα ότι είναι καλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες.

Πρόεδρος: Ακόμα και ο Ρουπακιάς;

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα μου πέρασε από το μυαλό, έπεσα από τα σύννεφα, δεν τον ήξερα καλά, αλλά δεν το περίμενα..

Είμαι κοινωνικό άτομο και μίλησα με πολλά άτομα εκείνο το βράδυ. Δεχόμουνα από παντού τηλέφωνα» ανέφερε.

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης υποστήριξε ότι οι κλήσεις που δέχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία, αλλά με τους συγκατηγορούμενούς του μιλούσε περί ανέμων και υδάτων, με τον πρόεδρο να επισημαίνει: «Παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεται όλο το βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν δέχεται και δεν κάνει καμία κλήση».

Όσο για τους κλήσεις που έκανε από τηλέφωνα φιλικών του προσώπων, ανέφερε ότι δεν είχε μονάδες στο δικό του κινητό, ενώ αρκετές φορές που έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία του στην ανάκριση, απέδωσε ευθύνες στην εφέτη ανακρίτρια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το δικαστήριο στο τηλεφώνημα που έκανε στις 00:53 -μία ώρα μετά τη δολοφονία- ο Αρ. Χρυσαφίτης μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη. Ο κατηγορούμενος που κατέθεσε πως ύστερα από μία γιορτή βρέθηκε στις 12:30 σε φιλικό σπίτι στον Αγ. Παντελεήμονα, κατέθεσε πως ο λόγος που μίλησαν ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον Γ. Πατέλη την επόμενη ημέρα, πράγμα όμως που σχολιάστηκε αφού εκείνη την ώρα ο τελευταίος ήταν ήδη ενήμερος για το μαχαίρωμα.

Πρόεδρος: Λέτε ότι λίγο πριν τη μία μιλάτε με τον Πατέλη για τα τρόφιμα. Σήκωσε το τηλέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Απάντησε ο ίδιος....

(Παρατεταμένη σιωπή)

Κατηγ: Έχω λίγο....

Πρ: Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον ότι έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;

Κατηγ: Δεν το γνωρίζω...

Πρ: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;

Κατηγ: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι...

Πρ: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως...

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο... βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

Πρ: Τον Τσορβά μιλήσατε;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι...

Εισαγγελέας: Την ώρα που μιλάτε με τον Τσορβά, εκείνος δήλωσε στην απολογία του ότι είναι στο σημείο των επεισοδίων...

Κατηγ: Δεν θυμάμαι...

Πρ: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις είναι πολλές. Τί ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλέφωνα ;

Κατηγ: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο.

Πρ: Όταν βγήκατε, προσπαθήσατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγ: Ήμουν πολύ απογοητευμένος.

Καταστράφηκε η ζωή μου. Επιχείρησα να μάθω. Συνάντησα άτομα, ρωτούσα «τί έχει γίνει;» και όλοι έλεγαν «δεν ξέρω».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εξελίξεις με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα!

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Δρουν σαν μια αγέλη!" - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις προστατευόμενου μάρτυρα! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share