Κακοκαιρία: Το... έστρωσε με χαλάζι στα Τρίκαλα, ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη!

Ξεκίνησε η κακοκαιρία!

Κακοκαιρία: Το... έστρωσε με χαλάζι στα Τρίκαλα, ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη!

Έντονη κακοκαιρία με χαλαζόπτωση αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων, όπου το... έστρωσε!

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη!

Στο μεταξύ, πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ την περιοχή της Φαρκαδόνας. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ πολύ δυνατη ήταν η ένταση της βροχής στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ σε όλη τη χώρα! Κλείνουν τα λιμάνια!

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι μεγάλης έκτασης, καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια. Μια πρώτη αυτοψία έχουν ήδη κάνει ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φανερωμένης, Άρης Κωστόπουλος.

Ισχυρή βροχή στη Θεσσαλονίκη - Εγκλωβίστηκε όχημα στη μέση του δρόμου

Ισχυρής έντασης βροχή έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση, σε αρκετά σημεία της πόλης. Μάλιστα, σύμφωα με το voria.gr, ένας οδηγός ΙΧ «κόλλησε» στη μέση του δρόμου στην εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος του Ευόσμου στο ρεύμα προς δυτικά. Ο δρόμος στο σημείο είναι πλημμυρισμένος και έχουν σχηματιστεί λίμνες από νερά, λόγω της έντονης βροχής.

Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες και οδική βοήθεια έχουν μεταβεί για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του ΙΧ, οδηγός του οποίου ήταν γυναίκα.

Από το περιστατικό έχει μπλοκάρει η διέλευση των οχημάτων και έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς και οι γύρω δρόμοι σε πολλά σημεία θυμίζουν... ποτάμια

Ήπειρος: Έντονες καταιγίδες και σφοδρή χαλαζόπτωση.. Άσπρισε η παλιά εθνική!

Εικόνες που παραπέμπουν στην καρδιά του χειμώνα αντίκρισαν διερχόμενοι οδηγοί στην παλιά εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου, από την διασταύρωση προς Λιγκιάδες και μέχρι το Δρίσκο. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ήταν σφοδρή. Ακόμη και αρκετή ώρα μετά, το χαλάζι παράμενε σωρός στις άκρες του δρόμου θυμίζοντας τις μέρες των έντονων χιονοπτώσεων. Σε μεγάλο μέρος των ορεινών εκδηλώθηκαν και έντονες καταιγίδες, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για την μεταβολή καιρού.

Πηγή: protothema.gr

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία από την Πέμπτη! Ποιες περιοχές θα έχουν πτώση της θερμοκρασίας και βροχές;

Έρχεται κακοκαιρία στον καιρό από την Πέμπτη. Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα έχουν πτώση της θερμοκρασίας και βροχές;

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού της ΕΜΥ για την εβδομάδα που ξεκινά, μπορεί οι θυελλώδεις άνεμοι να υποχώρησαν, το καλοκαίρι όμως αναμένεται να μας αποχαιρετίσει για τα καλά μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ οι θερμοκρασίες την Παρασκευή αναμένονται χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Θα μας πάρουν και... θα μας σηκώσουν οι άνεμοι!

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Κρύο για τα δεδομένα της εποχής, το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή Αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, στα βόρεια από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από την άλλη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και, στα βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, ακόμη μεγαλύτερη πτώση στον υδράργυρο αναμένεται το Σάββατο, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας. Ο καιρός θα σταθεροποιηθεί, σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία από την Κυριακη.

Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Η ΕΜΥ ενημερώνει πως ο καιρός σήμερα θα έχει ηλιοφάνεια, αλλά με ισχυρούς ανέμους! Ποιες περιοχές θα έχουν μέχρι και 8 μποφόρ;

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη χώρα σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχει ηλιοφάνεια στη χώρα.

Οι άνεμοι ωστόσο θα συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο. Θα φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ, ενώ το πρωί τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, με τον κίνδυνο για πυρκαγιά να είναι υψηλός και σήμερα σε αρκετές περιοχές. Σταδιακά ωστόσο, αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατα τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr