Όλυμπος: Τραγικό φινάλε για το ορειβάτη που αγνοούνταν!

Τι συνέβη;

Όλυμπος: Τραγικό φινάλε για το ορειβάτη που αγνοούνταν!

Τραγικό φινάλε για το ορειβάτη που αγνοούνταν στον Όλυμπο! Τι συνέβη;

Θανάσιμα τραυματισμένος ανασύρθηκε ο Βούλγαρος ορειβάτης που έπεσε νωρίτερα σήμερα στη θέση "Λούκι του Στεφανιού" στον Όλυμπο.

Στην περιοχή βρέθηκαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και της ΕΜΑΚ που ανέσυραν τον άτυχο άντρα από τη χαράδρα.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε 47χρονος που αγνοούνταν!

πηγή: protothema.gr

Τραγωδία: Πέθανε ο 25χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο!

Ο 25χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί σοβαρό στον Όλυμπο, έχασε τελικά τη ζωή του!

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε ο 25χρονος ορειβάτης από τη Βουλγαρία που είχε τραυματιστεί χτες στον Όλυμπο και διακομίσθηκε με ελικόπτερο του στρατού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητά του και ενημερώθηκε το προξενείο της Βουλγαρίας, ενώ η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνει η νεκροψία.

Ο νεαρός άντρας είχε μεταφερθεί από άλλους ορειβάτες στο καταφύγιο «Ζολώτα», μετά τον τραυματισμό του και τον εγκλωβισμό του στη θέση «Κοφτό», σε υψόμετρο 2.300 μέτρων.

Στο ίδιο καταφύγιο είχε βρεθεί και δεύτερος τραυματισμένος ορειβάτης, αμερικανικής καταγωγής και αμφότεροι μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεννηματάς».

Τραγωδία! Βρέθηκε νεκρός ορειβάτης!

Νεκρός βρέθηκε ορειβάτης με τις Αρχές να είναι σοκαρισμένες

Δεν διευκρίνισαν από ποια περιοχή των ΗΠΑ ήταν, ενώ τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί

Αμερικανός ορειβάτης έχασε σήμερα τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατάβασης από το Έβερεστ, έγινε γνωστό από έναν Νεπαλέζο αξιωματούχο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών ή των αγνοουμένων ορειβατών στο υψηλότερο βουνό του κόσμου να ανέρχεται σε τουλάχιστον 9, στην οδό του Νεπάλ, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ορειβατικής περιόδου.

Ο 61χρονος Κρίστοφερ Τζον Κάλις σκαρφάλωσε το πρωί στην κορυφή, σε ύψος 8.850 μέτρων ακολουθώντας τη διαδρομή Southeast Ridge, όμως πέθανε αιφνιδίως στο South Col κατά την κατάβαση από την κορυφή αυτή, είπε ο Μίρα Ασάρια, αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ.