Σεισμός στα Δωδεκάνησα! Ποιο νησί ταρακουνήθηκε και πόσο;

Σε πανικό οι κάτοικοι!

Σεισμός στα Δωδεκάνησα! Ποιο νησί ταρακουνήθηκε και πόσο;

Σεισμός σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα και έχουμε αναλυτικά το ποιο νησί ταρακουνήθηκε και πόσο!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10.09. Το μέγεθός του, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 4,1 Ρίχτερ. Επίκεντρο του σεισμού των 4,1 Ρίχτερ ήταν η θαλάσσια περιοχή 43 χιλιόμετρα βόρεια της Καρπάθου.

Σεισμός στην Κομοτήνη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ο σεισμός στην Χάλκη, είχε εστιακό βάθος 14,3 χιλιομέτρων και ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς.

Διπλός σεισμός 5,8 και 5 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Διπλός Σεισμός 5,8 και 5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Διπλός ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία.

Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στην Αλβανία στις 17:04. Μάλιστα, έγινε αισθητός και στην Ελλάδα σε κοντινές περιοχές.

Η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Λίγη ώρα μετά όμως έκανε και νέο σεισμό 5 Ρίχτερ! Πιο συγκεκριμένα 11 λεπτά μετά! Αρκετά κοντά στον νέο σεισμό και πάλι με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και ζημιές από τον διπλό σεισμό στην Αλβανία.
Σεισμός 5,5 ρίχτερ! Που ταρακουνήθηκαν;

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός «ταρακούνησε» τώρα τη Ζάκυνθο!

Σεισμός "ταρακούνησε" τη Ζάκυνθο το βράδυ της Πέμπτης (19/9), σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο!

Το επίκεντρο βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και σημειώθηκε 28χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Μεγάλη προσοχή: Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν για εγκέλαδο - Σε ποια περιοχή της χώρας θα χτυπήσει μεγάλος σεισμός!

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός 6 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε συγκεκριμένη χώρα! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Διαβάστε αναλυτικά!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.06 π.μ. ώρα Ελλάδος στην Ινδονησία σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 99 χλμ. βορείως της Tuban, και το εστιακό της βάθος στα 626. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Νέος σεισμός «χτύπησε» την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός «χτύπησε» την Ζάκυνθο και έχουμε αναλυτικά τις λεπτομέρειες με τα πόσα Ρίχτερ ήταν!

Πιο συγκεκριμένα, δυνατός σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο τη Ζάκυνθο καθώς ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το νησί του Ιονίου, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Ζακύνθου.

Σεισμός 5,1 ρίχτερ!

Νέος σεισμός «χτύπησε» την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ έγινε χτες! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, ένας σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ ξύπνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, τους κατοίκους της Δημητσάνας και των γύρω περιοχών.

Σεισμός τώρα στην Αθήνα!


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:06 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και έγινε αισθητός λόγω του προχωρημένου της ώρας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δημητσάνας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 14,2 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Να θυμίσουμε ότι σεισμό έκανε χθες και στην Αθήνα, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή στον Ευβοϊκό κόλπο, έξω από το Μάτι.

Ισχυρός σεισμός 5,7 ρίχτερ!

Ένας ακόμη δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Ινδονησία, αυτή τη φορά, στα δυτικά της Ντενπασάρ, 5,7 ρίχτερ!

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ (αρχικά μετρήθηκε 6,1, αλλά αυτό άλλαξε), αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος, που έφτανε τα 102 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε ανοιχτά του Μπαλί, στις 03:19 τα ξημερώματα για την Ελλάδα, με επίκεντρο στα 82 χιλιόμετρα δυτικά της Ντενπασάρ.

Το θετικό είναι πως δεν υπήρξε ειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν μερικές υλικές ζημιές, αλλά καμία αναφορά για τραυματισμούς. Στην περιοχή που έγινε αισθητός ο σεισμός, υπολογίζεται ότι ζουν κοντά στα 5 εκατομμύρια κάτοικοι. Κάποια ξενοδοχεία, προληπτικά εκκενώθηκαν, καθώς υπήρξαν αρκετές ζημιές στη περιοχή.

Η Ινδονησία είναι μαθημένοι στους σεισμούς, καθώς κάθε χρόνο δίνει τουλάχιστον έναν έντονο. Πέρυσι στο Μπαλί είχε κάνει σεισμό 7 Ρίχτερ με 37 νεκρούς, ενώ και φέτος η περιοχή έχει δώσει ανάλογα μεγάλους σεισμούς, με τον τελευταίο επίσης στα 7 Ρίχτερ.

Άκης Τσελέντης: Ο κορυφαίος σεισμολόγος προειδοποιεί! «Περιμένουμε κύριο σεισμό στην...»

Μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση για σεισμό έκανε ο σεισμολόγος, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, Ακης Τσελέντης!


Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Γαλαξίδι «δεν ήταν ο κύριος σεισμός»!

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Γάμμα», ο κ. Τσελέντης επανέλαβε την άποψή του ότι υπάρχει μια διέγερση στη Δυτική Ελλάδα και τόνισε ότι μετά τα 5,3 Ρίχτερ του Σαββάτου «η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι καθόλου φυσιολογική».


Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «ένας σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, κατά μεγάλο ποσοστό, πρέπει να μας δώσει 4,4 ή 4,7 ή 4,5 Ρίχτερ (σ.σ. μετασεισμούς) κάτι που δεν έχει γίνει. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί. Δεν κινδυνολογούμε, προειδοποιούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Χρειάζεται να περιμένουμε δυο με τρεις εβδομάδες
Ο κ. Τσελέντης στη συνέχεια είπε ότι δεν ασπάζεται το γνωστό «δόγμα» των σεισμολόγων περί αναμονής 48 ωρών για να φανεί αν η εκάστοτε δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός.

«Μεγάλο ποσοστό των κύριων σεισμών γίνεται μετά από κάποιες μέρες. Εγώ θα ήθελα ένα χρονικό παράθυρο αρκετών εβδομάδων, δυο – τριών εβδομάδων για να δούμε πώς πάει το φαινόμενο. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι (σ.σ. τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι) δεν ήταν ο κύριος σεισμός» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως οι σεισμολόγοι ήταν από την πρώτη στιγμή επιφυλακτικοί για το σεισμό στο Γαλαξίδι.

Να γίνουν έλεγχοι στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας
Ο Ακης Τσελέντης επισήμανε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στην Ελλάδα, δεν είναι η ανθεκτικότητα των κτιρίων τους σε σεισμούς, αλλά η εσωτερική διαρρύθμιση των κατοικιών, με τα αντικείμενα που μπορούν να τραυματίσουν ανθρώπους.

Παρά ταύτα, σημείωσε ότι απαιτείται προσεισμικός έλεγχος.

«Αν ήμουν δήμαρχος Πατρών, ή αρμόδιος για Ιτέα, Πύργο και Αμαλιάδα, θα πήγαινα να κοιτάξω τα σχολεία να δω σε τί κατάσταση είναι» είπε καταλήγοντας.