Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες! «Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»!

«Ήταν παγωμένο...»!

Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες! «Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»!

Ξεκίνησε η δίκη για την παιδοκτονία που συνέβη στην Πετρούπολη! Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες που μεταξύ αυτών ήταν τα συγκεκριμένα λόγια: «Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια»!

Άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την ανθρωποκτονία βρέφους ολίγων ωρών στην Πετρούπολη, η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 2018.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε η 20χρονη μητέρα του βρέφους και η μητέρα της, οι οποίες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Το βρέφος είχε βρεθεί νεκρό σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη και σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας είχε χαρτοπετσέτες στο στοματάκι του.

Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρό 2χρονο αγοράκι!

Η δίκη για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση ξεκίνησε με την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων γυναικών να ζητεί από το δικαστήριο την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Να σημειωθεί ότι η 20χρονη κατηγορουμένη είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους σε αντίθεση με τη μητέρα της που παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Ελεώνα.

Στη συνέχεια, η διακδικασία συνεχίστηκε με μαρτυρικές καταθέσεις.

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα είπε στο δικαστήριο μάρτυρας που είχε οπτική επαφή από το διαμέρισμά του με το σημείο όπου βρίσκονταν ο επίμαχος κάδος απορριμάτων. Ο μάρτυρας κατάθεσε χαρακτηριστικά: «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στην γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: «Εδώ κουβά μωρό, εδώ μωρό». Η γυναίκα μου, μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό ή για κάποια κούκλα. Άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες. 'Ηταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια. Είναι τραγικό για μένα. Προσπαθω να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχες».

Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, ο οποιος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος, κατέθεσε στο δικαστήριο. «Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος. Διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή. Ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα η αν απλά το διάβασα μετά».

Στην συνεχεια ρακοσυλλέκτης που βρέθηκε στον μοιραίο κάδο κατέθεσε τα εξής: «Είδα μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα. Νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα. Έφυγα δεν έδωσα σημασία. Πέταξα τη σαακούλα κάτω και έκανε γδούπο καθως ξετυλιγόταν...».

Η δικη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου με την κατάθεση της ψυχιάτρου που εξέτασε την κατηγορούμενη μετά την πράξη της.

Πηγή: protothema.gr

Κρατικό Νίκαιας: 19χρονη ομολόγησε ότι θα πουλούσε το μωρό της!

Μια υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας βρέφους αποκαλύφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και πλέον οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή αν είναι αντιμέτωπες με κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Ολα ξεκίνησαν όταν στις 6 Σεπτεμβρίου μια 19χρονη γέννησε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2,6 κιλών. Κατά τη διαδικασία δήλωσης του παιδιού, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή μητέρα προσκόμισε την ταυτότητα άλλης γυναίκας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha. Οταν το προσωπικό διαπίστωσε την πλαστοπροσωπία, ειδοποίησε τις αρχές.

Η 19χρονη ομολόγησε ότι το μωρό που γέννησε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προοριζόταν για παράνομη υιοθεσία. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Alpha, η μητέρα ισχυρίστηκε πως η ταυτότητα που προσκόμισε ανήκει στη γυναίκα η οποία θα αγόραζε το βρέφος.

Φόβοι για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Ομως, δύο στοιχεία κάνουν τις αρχές να πιστεύουν ότι ενδεχομένως πρόκειται για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών. Πρώτον, το αγοράκι ήταν το τέταρτο παιδί που γέννησε η 19χρονη, που είναι ανύπαντρη. Πλέον οι αρχές ερευνούν πού βρίσκονται τα άλλα τρία παιδιά που έφερε στον κόσμο από το 2015 και μετά.

Επιπλέον, παρότι ψάχνουν την κάτοχο της ταυτότητας τις τελευταίες δέκα ημέρες, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αυτή τη γυναίκα και υπάρχει υποψία ότι μπορεί να πρόκειται για άλλο μέλος του ενδεχόμενου κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών.

Μάλιστα, ακόμη και η διεύθυνση κατοικίας που αναφέρει η ταυτότητα δεν υπάρχει, καθώς είναι σε… χωράφι. Στο μεταξύ το αγοράκι που γέννησε η 19χρονη, με εισαγγελική εντολή, παραμένει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενώ για τη νεαρή μητέρα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Πηγή: iefimerida.gr