Απίστευτη ταλαιπωρία στο κέντρο! Μαρτύριο για τους οδηγούς!

Τι συνέβη;

Απίστευτη ταλαιπωρία στο κέντρο! Μαρτύριο για τους οδηγούς!

Απίστευτη ταλαιπωρία σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας λόγω των διαδηλώσεων. Μαρτύριο ήταν για τους οδηγούς που θέλησαν να πάνε στις δουλειές τους.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στα Προπύλαια, ενώ μέλη της ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων εργατικών σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» μέλη του ΠΑΜΕ ζητούσαν την απόσυρση του Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που εισάγει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την διεξαγωγή απεργίας και ρυθμίζει θέματα που έχουν να κάνουν με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας, που σε δηλώσεις του τόνισε: «Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη βουλή, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας. Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλλουν στο λαό μας σιγή νεκροταφείου. Δε θα τους το επιτρέψουμε. Το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ θα επαγρυπνούν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».

Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ με το ΕΚΑ παρέλυσαν το κέντρο της Αθήνας με συνέπεια οι οδηγοί να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα μαρτύριο. Η κάθοδος της Βασιλίσης Σοφίας ήταν κλειστή για τους οδηγούς.

Η κίνηση στην Βασιλίσσης Σοφίας γινόταν με ρυθμούς σημειωτόν.

Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ παρουσιάστηκε και ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή το Κεφάλαιο και συμμετέχοντες τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την πρώην υπουργό Εφη Αχτσιογλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ποιοι απεργούν σήμερα;

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό τα τρόλει θα σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λίμάνια.

Η Αθήνα θα βρεθεί σε απεργιακό μπλακ άουτ, καθώς προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια.

24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου! Ποια μέσα "παγώνουν";

Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, με αποτέλεσμα στις 24 Σεπτεμβρίου να μείνουν όλο το 24ωρο ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ. Δεμένα θα παραμείνουν από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Πηγή: iefimerida.gr